Prijem za mlade osobe u Općini Kalesija

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, danas su u povodu 12.augusta Međunarodnog dana mladih osoba, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović i savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović upriličili prijem za predstavnike Fondacije tuzlanske zajednice i mlade iz Kalesije, a predstavljen je i projekat “Budi junak svoje zajednice”.

Azra Bašić asistentica na programu finansijske podrške Fondacije tuzlanske zajednice prisutne je upoznala sa projektima koje ova Fondacija radi, ali i sa projektima koje mladi realiziraju i predstavljaju za dobrobit lokalne zajednice.

Također, ona je mlade upoznala da ove godine imaju mogućnost kroz projekat “Budi junak svoje zajednice” da dobiju sredstva u iznosu od 4.000 KM kako bi realizirali svoj projakat u koji bi bilo uključeno što više osoba.

Pomoć u finansiranju ovog projekta obećala je i šefica u Službi za opću upravu idruštvene djelatnosti Hata Mujčinović koja je kazala da općinski načelnik podržava projekte mladih osoba koji promovišu aktivizam i koji donose dobro Kalesiji.

Mladi su jedan resurs koji treba zadržati u Bosni i Hercegovini i mladi su ti koji se trebaju boriti da nama svima ovdje bude bolje. Mi želimo saradnju sa mladima i trudićemo se da naredne godine kroz Budžet pokušamo obezbjediti više sredstava za njihov rad, rekao je savjetnik Fikret Suljkanović.

Jasmin Subašić predsjednik Udruženja mladih aktivista općine Kalesija (UMAK) rekao je da je njihovo udruženje realiziralo niz projekata u Kalesiji, a da su u svemu tome imali podršku općinskog načelnika Seada Džafića, ističući da se više pažnje treba posvetiti udruženjia koja aktivno rade i koja imaju određene aktivnosti u odnosu na ona udruženja koja samo postoje na papiru i koja se pojave s vremena na vrijeme.

Merima Osmanović predsjednica odbora Omladinske banke Kalesija kazala je da je Fondacija tuzlanske zajednice podržala četiri od devet projekata koliko je aplikacija bilo i da su podržali projekte Crvenog križa, Udruženja Eko zeleni, Dramskog studia “Ankata” te Udruženja Libero iz Vukovija.

Na kraju mladima je upućena čestitka povodom Međunarodog dana mladih osoba uz želju da ostanu u Bosni i Hercegovini i da je grade za sebe i za generacije koje dolaze.

(Kalesijski.ba)

Komentariši