Prije odlaska na hadž, Azjada Jahić ukrasila zidove džamija u Miljanovcima, Prnjavoru i Kalesiji

Među kalesijskim muslimanima koji će ove godine ići na hadž je i Azijada Jahić, koja sa suprugom Sakibom živi u Švicarskoj, u Lucernu. Sakib Jahić je bivši fudbaler FK Miljanovci ( danas FK Bijeljevac), poznat pod nadimkom Baljić. Imaju dvoje djeca, dva odrasla sina Semira i Tarika.

Azijada je i ranije namjeravala ići na hadž, ali ju je spriječila situacija u vezi sa koronom. Ove godine ipak će joj se želja ispuniti. Prije odlaska na hadž, učinila je nekoliko hajrata, Između ostalog, džematima Miljanovci, Prnjavor i Čaršijska džamija u Kalesiji, poklonila je vrijedne ukrasne zidne zavjese sa motivima Kabe.

Azijada je vrijedan član džemata Lucern, koji predvodi imam Ćazim-ef. Mehmedović. Prije nešto više od dvije godine Azijada Jahić je svom džematu u Miljanovcima za potrebe mektepske djece, a i odraslih koji žele da uče Kur'an donirala 50 „Sufara“, autora Asima Hasanspahića i Ermina Zahirovića, te 70 „Tedžvida“ autora Sejida Strike.

Ona je lijep primjer kako se ne zaboravlja svoj kraj, svoja Kalesija i svoj džemat bez obzira na to što se godinama živi u inozemstvu.

Azijadi Jahić želimo da joj Allah, dž.š., primi hadž, sve dove i ibadete, te da se u zdravlju vrati iz Meke i Medine.