Pretresi u Živinicama: U kući i vikendici krio drogu, vagu, tablete…

Osumnjičeni će danas biti predat tuzlanskom Tužilaštvu koje će odlučiti o daljim mjerama

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK (Sektor kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su, postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice pretresli vikendice, prateće objekate i prirodne površine, na području Živinica, koje koristi S. F. (1991) iz Živinica.

image
Pretresi u Tuzli, nađena droga i oružje2/Mup Tk

Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: digitalna vaga, pakovanje pvc folije u kojoj je sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva manja pakovanja pvc folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno veće pakovanje sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna pvc kesica sa određenim brojem tableta, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

S. F. će nakon ispitivanja u policiji biti predat Kantonalnom Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje. Na teret mu se stavlja da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.