Pretresi u ovom dijelu BiH: Policija između ostalog pronašla gasni pištolj i drogu


20.06.2024. | 20:28

U pretresima na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeni su gasni pištolj, droga i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Pronađeno je sedam paketića i metalna kutija u kojima se nalazila droga, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, 40 tableta, dvije motorne pile, sjekira, brusilice, motalice sa produžnim kablom, mobilni telefoni.

Pretresi su izvršeni 18. i 19. juna u Lukavcu, Živinicama, Tuzli, Gradačcu i Srebreniku u prostorijama, pomoćnim objekatima i automobilima koja koriste lica koja se dovode ili se mogu dovesti u vezu sa činjenjem krivičnih djela.

Pročitajte još

Pretresi su obavljeni po naredbama nadležnih opštinskih sudova, uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Uprave policije kantonalnog MUP-a izvršili su petrese s ciljem sprečavanja, otkrivanja i identifikacije izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije.