Poznato vrijeme i mjesto sahrane glumice Sanje Burić

Sanja Burić, bh. glumica koja je preminula jučer u Sarajevu u 48. godini, bit će sahranjena na groblju Vlakovo u subotu.

Komemoracija će se održati u subotu, 18. septembra 2021. godine u 11:30 sati na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

– Molimo vas da poštujete COVID preventivne mjere i ograničenje broja prisutnih. Posljednji ispraćaj naše voljene će se obaviti u subotu, 18.09.2021. godine u 14:15 sati na gradskom groblju Vlakovo – objavila je Elena Ourdan, kćerka preminule Sanje Burić.

Burić je, podsjetimo, rođena 10. marta 1973. godine u Sarajevu. Studirala je u Međunarodnoj teatarskoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Osim što je bila redovna profesorica na ASU, Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima: “Crna hronika”, “Grbavica”, “Dobro uštimani mrtvaci”, “Viza za budućnost”, “Kod amidže Idriza”, “Na putu”, “Teško je biti fin”, “Ljeto u zlatnoj dolini”, “Pun mjesec”…

Ostvarila je značajne uloge i na teatarskim daskama, a djelovala je u Narodnom pozorištu Sarajevo, Kamernom teatru 55, na Otvorenoj sceni Obala (ASU), u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Pozorištu mladih Sarajevo… prenosi “Avaz“.

Izvor: haber.ba