POZIV ZA „KALESIJSKE ŠAMPIONE ZNANJA 2024“

Završena je i ova školska godina. I ove godine će se održati manifestacija „Kalesijski šampioni znanja“, na kojoj će se nagraditi najbolji kalesijski učenici. Pripreme za dodjelu priznanja „Kalesijski šampion znanja 2024“ već su u toku.

Molimo osnovne škole kao i srednjoškolce i studente koji ispunjavaju kriterije (vidjeti pravilnik) da se navrijeme jave i pošalju na e-mail [email protected] tražene podatke o učenicima koji trebaju dobiti priznanja.

O terminu održavanja manifestacije javnost će naknadno biti upoznata.

PRAVILNIK O DODJELI PRIZNANJA „KALESIJSKI ŠAMPIONI ZNANJA“

Priznanje „Kalesijski šampioni znanja“ dobijaju najuspješniji takmičari, učenici pet osnovnih škola općine Kalesija i učenici koji su iz općine Kalesija a pohađaju bilo koju srednju školu u Bosni i Hercegovini,  te najbolji studenti koji su iz općine Kalesija a studiraju bilo gdje u Bosni i Hercegovini.

Da bi dobili Priznanje učenici i studenti moraju ispuniti neki od navedenih uslova:

I – Učenici osnovnih škola

  • Učenici koji osvoje jedno od prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na općinskom takmičenju ili na nekom od viših nivoa u organizaciji Pedagoškog zavoda i to iz sljedećih predmeta: Bosanski jezik, Engleski jezik, Njemački jezik, Matematika, Fizika, Hemija, Biologija, Historija, Geografija, Informatika i Islamska vjeronauka.
  • Učenici od 5-9 razreda koji osvoje prvo mjesto na općinskom takmičenju iz Tehničke kulture ili jedno od prva tri mjesta na nekom od viših nivoa.
  • Učenici generacije.
  • Polaznici mektebske pouke koji na nivou Medžlisa osvoje prvo mjesto u kategoriji kiraeta, drugi i treći nivo i učenici koji osvoje prvo mjesto na testu općeg poznavanja islama, drugi i treći nivo, tj. učenici koji izbore plasman na sljedeći nivo takmičenja – nivo Muftijstva.

II – Učenici srednjih škola

  • Učenici koji osvoje jedno od prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na kantonalnom takmičenju ili na nekom od viših nivoa u organizaciji Pedagoškog zavoda i to iz sljedećih predmeta: Bosanski jezik, Engleski jezik, Njemački jezik, Matematika, Fizika, Hemija, Biologija, Historija, Geografija, Informatika i Islamska vjeronauka.
  • Učenici generacije.

III – Studenti

Da su akademsku godinu 2023/2024. završili sa prosječnom ocjenom 9, 5 i više.

IV – Način prijave

  • Učenike osnovnih škola prijavljuje matična škola sa sljedećim podacima: ime i prezime učenika, ime oba roditelja, kontakt telefon učenika, predmet iz kojeg je ostvario uspjeh, razred, mjesto koje je osvojio i nivo takmičenja, te kopiju diplome kao dokaz o osvojenom mjestu i nivou takmičenja.
  • Učenike mektebske pouke prijavljuju njihovi mentori.
  • Učenici srednjih škola se lično prijavljuju sa sljedećim podacima: ime i prezime učenika, ime oba roditelja, kontakt telefon učenika, predmet iz kojeg je ostvario uspjeh, razred, mjesto koje je osvojio i nivo takmičenja, te kopiju diplome kao dokaz o osvojenom mjestu i nivou takmičenja.
  • Studenti se lično prijavljuju sa sljedećim podacima: ime i prezime studenta, ime oba roditelja, kontakt telefon studenta, potvrda o prosjeku ocjena o završenoj akademskoj godini, naziv fakulteta i smjer koji studira.

Napomena: Svi kandidati, i učenici i studenti bi trebali uz tražene podatke dostaviti jednu fotografiju u digitalnom formatu kako bismo mogli postaviti na prezenrtaciju

Prijave dostaviti na meil: [email protected]

Rok za prijave učenika osnovnih i srednjih škola je 25. juni 2024., a rok za studente je 25. septembar 2024.

Općinski tim Proaktive