Povučene naredbe Kantonalnog štaba civilne zaštite

 

Nakon što je jučer donio odluku kojom se odobrava rad prodavnica obuće i tekstila koje nisu smještene unutar tržnih centara,  Kantonalni štab civilne zaštite danas je istu stavio van snage.

Podsjetimo, Kantonalni štab civilne zaštite jučer je donio dvije naredbe koje se tiču ponašanja građana i rada objekata u TK u vrijeme pandemije korona virusa.

Novom naredbom građanima se zabranjuje ulazak u apoteke kako bi se zaštitilo osoblje apoteka, a lijekove i druga sredstva mogu se preuzimati na šalterima apoteka koji će biti improvizovani za ove namjene i ova naredba će ostati na snazi dok je druga naredba kojom se odobrava se rad prodavnica obuće i tekstila koje nisu smještene unutar tržnih centara stavljena danas van snage.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak gostujući sinoć u Dnevniku 2 FTV-a je rekao kako naredbe Kantonalnog štaba civilne zaštite TK nisu usklađene sa naredbama Federalnog štaba civilne zaštite, te će zbog toga morati biti povučene.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak gostujući sinoć u Dnevniku 2 FTV je rekao kako je naredio Kantonalnog štaba civilne zaštite TK nisu usklađeni sa naredbom Federalnog štaba civilne zaštite, a zbog toga će morati biti povučeni.