Posteri učenika generacije krase centar Kalesije

Pohvale i kritike su važan kriterij da budemo bolji. Kritike nam pokažu put, pohvale nam pokažu da smo na dobrom putu i da nastavimo dalje. Iako se u posljednje vrijeme čini da smo kao društvo skloniji kritikama, pozitivnih primjera i onih koji pohvalama nagrađuju rad i trud na sreću ima. Proteklih dana NEON Televizija je objavljivala intervju sa učenicima generacije, sa pet učenika generacije osnovnih škola te sa učenicom generacije MSŠ Kalesija. Promocija učenika generacije se nastavlja a ovaj put za to je zaslužan Admir Karić, vijećnik u OV Kalesija.

“Prvi put sam to uradio prošle godine, a evo sada i nakon završene školske 2023/2024 – tokom ljeta želim promovisati MLADE KALESIJCE I KALESIJKE. NAJBOLJE MEĐU NAJBOLJIMA. Zvijezde znanja!
Moram dodati čestitke i drugim mladim Kalesijcima koji su (i) ove godine bili učenici generacije u školama izvan općine Kalesija (uvijek smo imali našu uspješnu djecu u drugim sredinama, tako i ove godine. Znam barem za još za našeg Kalesijca, Hamza Hodžić, učenik generacije u tuzlanskoj gimnaziji ‘Meša Selimović’) Čestitam – Ajli, Hadiju, Ahmedu, Rasimu, Lamiji i Nudžejmi… Čestitam i njihov roditeljima. Čestitam i njihovim nastavnicima/profesorima. Želim im mnogo uspjeha u daljnoj karijeri, uz nadu da će ostvariti svoje želje koje nose u srcima, ali i da će biti korisni zajednici – Kalesiji i Bosni i Hercegovini.” 
napisao je Admir Karić na svom facebook profilu.

Naime, od subote (15.06.2024) 𝐧𝐚 𝟔 𝐫𝐞𝐤𝐥𝐚𝐦𝐧𝐢𝐡 𝐩𝐚𝐧𝐨𝐚 𝐬𝐞 𝐧𝐚𝐥𝐚𝐳𝐢 𝟔 (š𝐞𝐬𝐭) 𝐔Č𝐄𝐍𝐈𝐊𝐀/𝐂𝐀 𝐆𝐄𝐍𝐄𝐑𝐀𝐂𝐈𝐉𝐄 𝐮 š𝐤𝐨𝐥𝐬𝐤𝐨𝐣 𝟐𝟎𝟐𝟑/𝟐𝟎𝟐𝟒 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐢. Š𝐞𝐬𝐭 𝐬𝐥𝐢𝐤𝐚 𝐳𝐚 š𝐞𝐬𝐭 š𝐤𝐨𝐥𝐚 𝐧𝐚 𝐩𝐨𝐝r𝐮č𝐣𝐮 𝐨𝐩ć𝐢𝐧𝐞 𝐊𝐚𝐥𝐞𝐬𝐢𝐣𝐚; 𝐣𝐞𝐝𝐧𝐚 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐧𝐣𝐚 𝐢 𝐩𝐞𝐭 𝐨𝐬𝐧𝐨𝐯𝐧𝐢𝐡 š𝐤𝐨𝐥𝐚.

𝐍𝐣𝐢𝐡𝐨𝐯𝐢 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢 ć𝐞 𝐝𝐚 𝐤𝐫𝐚𝐬𝐞 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐊𝐚𝐥𝐞𝐬𝐢𝐣𝐞 𝐧𝐚𝐫𝐞𝐝𝐧𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐞𝐜 𝐝𝐚𝐧𝐚:

𝐀𝐉𝐋𝐀 𝐊𝐀𝐋𝐀𝐉ĐŽ𝐈Ć 𝑱𝙐 𝙈𝑺𝙎̌ 𝙆𝒂𝙡𝒆𝙨𝒊𝙟𝒂

𝐇𝐀𝐃𝐈 Ć𝐔𝐑𝐓𝐎𝐕𝐈Ć 𝙅𝑼 𝑶Š̌ 𝙆𝐚𝐥𝐞𝐬𝐢𝐣𝐚

𝐀𝐇𝐌𝐄𝐃 𝐃𝐔𝐑𝐆𝐔𝐓𝐎𝐕𝐈Ć 𝑱𝙐 𝙊Š̌ 𝑴𝙚𝒎𝙞𝒄́𝙞

𝐑𝐀𝐒𝐈𝐌 𝐈𝐁𝐑𝐀𝐋𝐈Ć 𝑱𝙐 𝙊Š 𝑹𝙖𝒊𝙣𝒄𝙞 𝙂𝒐𝙧𝒏𝙟𝒊

𝐋𝐀𝐌𝐈𝐉𝐀 Š𝐈Š𝐈Ć 𝑱𝙐 𝙊Š 𝑻𝙤𝒋𝙨̌𝒊𝙘́𝒊

𝐍𝐔𝐃𝐙̌𝐄𝐉𝐌𝐀 𝐀𝐋𝐈Ć 𝙅𝑼 𝑶Š̌ 𝙑𝒖𝙠𝒐𝙫𝒊𝙟𝒆