Porodica neutješna, prijatelji u suzama: Klanjana dženaza El-Eminu Hadžiću

Brojni građani Kaknja, komšije i prijatelji klanjali su u haremu džamije, nakon ikindija-namaza, dženazu El-Eminu Hadžiću, piše Dnevni avaz.

Suze u očima brojnih prijatelja El-Emina, koji je nakon dvomjesečne potrage pronađen i ukopan u mjesnom groblju u Doboju kod Kaknja.

Iza nesretno nastradalog mladića, za kojim je tragala cijela Bosna i Hercegovina, ostali su neutješni otac Samir, majka Đena i brat Harun.

Na dženazi su se od El-Emina oprostili fudbaleri FK Mladost i FK Rudar. Nakon potrage koja je trajala od 4. januara, kada je prijavljen nestanak 23-godišnjeg mladića iz Kaknja na Ponijerima, u nedjelju je pronađeno njegovo tijelo.

Podsjećanja radi, nakon pronalaska, dežurni kantonalni tužilac izdao je naredbe za dodatna vještačenja. Tijelo je prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli, gdje je izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Nakon što Tužilaštvu budu dostavljeni konačan i zvaničan nalaz te mišljenje vještaka sudske medicine, MUP ZDK će imati više informacija o ovom slučaju.

Vijest Porodica neutješna, prijatelji u suzama: Klanjana dženaza El-Eminu Hadžiću se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba