Pobjegao sa mjesta nesreće: Passatom udario i usmrtio 95-godišnjaka na mopedu

Devedesetpetogodišnji N. V. poginuo je na lokalnom putu u mjestu Donje Vodičevo, opština Novi Grad, a policija je uhapsila vozača “pasata” za kojeg se sumnja da je učestvovao u toj saobraćajnoj nesreći.
Pored tijela devedesetpetogodišnjaka pronađen je moped marke Tomos, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

“Policiji je prijava stigla sinoć u 19.10 sati te je nakon izvršenog uviđaja koji je rukovodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, utvrđeno da se radi o N. V. (95) iz Novog Grada i da je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo nepoznato vozilo i vozač, koji se udaljio sa lica mjesta, navodi se u saopštenju.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su pronašli vozilo i vozača za koje postoje osnovi sumnje da je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći.
 – Vozilo marke Passat privremeno je oduzeto, a M. V. iz Novog Grada je lišen slobode, naveli su iz policije.

Po nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, u toku je obdukcija tijela N. V, a pripadnici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti saobraćajne nesreće i smrti lica, te utvrđivanja elemenata krivičnog djela i krivične odgovornosti, dodaje se u saopštenju.