Plenković uvjerljivo pobijedio Kovača, ostaje šef HDZ-a

 

Plenković je osvojio 81 posto glasa, a njegov protukandidat Miro Kovač 19 posto

Aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uvjerljivo je ponovo izabran za predsjednika HDZ-a, a Tomo Medved za svog zamjenika pokazuje nepotpune i neslužbene rezultate, objavio je Index.hr.

Plenković je osvojio 81 posto glasa, a njegov protukandidat Miro Kovač 19 posto.

“Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu člana za novi mandat na čelu HDZ-a”, izjavio je Kovač u hotelu Panorama, a gdje je njegov stožer „Opcije za promenu“.

Prema dosadašnjim prikupljenim podacima i nakon obrade 280 od 586 izbornih mesta, Plenković je osvojio 81 posto glasa, a Kovač 19 posto.

Od kandidata za zamjenika predsjednika stranke u vodstvu zastupnik je Tomo Medved sa 72 posto glasova, dok je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava dobio 28 posto.

Za predsjedavajuće stranke izabrani su kandidati Plenkovićeve ekipe – Oleg Butković (19 posto glasova), Ivan Anušić (18 posto glasova), Branko Bačić (16 posto glasova) i Zdravka Bušić (14 posto glasova).

Davor Ivo Stier osvojio je 10 posto glasova, Milijan Brkić osam posto, kao i Tomislav Tolušić, dok Hrvoje Tomasović ima četiri posto, a Ivan Kujundžić tri posto glasova.