Pjanićev rođak Armin dominirao, najbolji strijelac turnira

Nogometna loza Pjanića nastavlja se. Kada zvijezda Juventusa i Barcelone, te bh.reprezentativac ode sa scene, doći će novi Pjanić.

Miretov rođak Armin ima samo deset godina i već se “navukao” na trofeje, priznanja, komplimente struke. Desetogodišnji Armin je na internacionalnom nogometnom turniru u Miljanovcima s osam golova bio najbolji strijelac.

Super talentirani Pjanić s Emrahom Spahićem, igračem turnira, u konkurenciji igrača rođenih 2010.godine, dominirali su igrom, atraktivnim potezima, golovima… Pozavidjeli bi im i stariji dječaci. Treneri na turniru, a neki su igrali u jugoslovenskoj ligi, puni su riječi hvale za nadarenog Pjanića. Ovako je ne tako davno počinjao Miralem Ramić. I stigao do Herte. Armin plijeni igrom gdje god se pojavi. Svi koji su Armina gledali vide u njemu Miretovog nasljednika.

– Moj igrački uzor je Mire. Želim igrati kao Pjanić- poručio je Miretov desetogodišnji rođak Armin Pjanić.

 

Njegov trener Sulejman Sinanović samo u superlativima priča o svom pulenu.
 
– Armin je ekstra talent, a što je najvažnije vrlo radan, ambiciozan, željan rada. Ništa mu nije teško. Jako je fino vaspitan, što ne čudi, jer dolazi iz ugledne porodice. Armin je prerastao ovu sredinu. Uz dobar rad može ostvariti zapaženu karijeru- naglašava trener Sinanović.
 
 
Put do uspjeha je vrlo težak. Sada slijedi novi klub i novi zahtjevi, a neće biti iznenađenje ako za koju godinu Armin Pjanić obuče dres bh.reprezentacije.
 
(Sportske.ba)