Pjanić: Sutrašnji meč posvećujem ocu, porodici i prijateljima

Miralem Pjanić smatra da reprezentacija Francuske mora da nas poštuje, bez obzira što je veliki favorit u sutrašnjoj utakmici.

Pjanić je govorio o utakmici s Francuskom, ali i govorio o jubilarnom 100. meču u dresu bh. reprezentacije.

“Očekuje nas teška utakmica. Čeka nas favorit grupe i svjetski prvak. Mi smo spremni, znamo otprilike kako ćemo i šta ćemo. Neće biti lako, ali bit će sigurno prilika u ofanzivnom dijelu i morat ćemo da ih iskoristimo u jednoj ovakvoj utakmici. Nazad se moramo dobro postaviti, moramo svih 90 minuta da se borimo jedan za drugog. Ne smijemo im dati previše lopti niti to da oni stalno kontrolišu. Moramo biti sigurni u sebe. U fudbalu je sve moguće, moraju nas poštovati”, rekao je Pjanić.

Rano ste otišli odavde, odigrali ste u Luksemburgu, igrali ste i u Francuskoj. Šta za vas predstavlja igranje u dresu BiH? Sutra igrate 100. utakmcicu…

“Nešto važno i značajno za mene. Sutra će moj san postati stvarnost. Kada sam imao 10 godina, hiljadu kilometara sam se vozio da gledam na Koševu naš tim. Htio sam da gledam šane idole i da igram. Želim da ljudi ponosni budu na to. Sutrašnji meč posvećujem ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem. Mogao bih puno pričati o tome, ali nadam se da će i u budućnosti naša zemlja imati puno pozitivnih trenutaka”.

Sportsport.ba