Pala prva klapa serije “Princ iz Eleja” reditelja Alena Šimića

Prva klapa sitcoma “Princ iz Eleja” redatelja Alena Šimića pala je danas u sarajevskom Studiju Pro.ba u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma.

U fokusu serije je Princ iz Eleja, Miki, koji se sa suprugom Kate vraća iz Amerike u BiH nakon mnogo godina. Nakon što kupi lokalnu televiziju koja pušta stare spotove, među kojima je i njegov jedini hit, Miki pokuša da oživi nikad pokrenutu muzičku karijeru.

Reditelj Šimić kazao je da ga je privukao milje u kojem se likovi iz serije kreću, ali i njihova naivnost.

– Najprivlačnija mi je bila Mikijeva naivna vizija da je sve to moguće ostvariti uprkos svim konkretnim preprekama – istakao je Šimić.

Kreatori serije su Amra Bakšić-Čamo, Enes Zlatar, Dušan Vranić i Elma Tataragić.

Bakšić-Čamo, koja je i u ulozi producenta, kazala je da je, zahvaljujući BH Telecmu, nakon 25 godina imala priliku raditi studijsko snimanje.

Tvrdi da su nakon toliko vremena uspjeli izgraditi svijet od nule i fiksirati ga. Pojašnjavajući da to nije standard te da rade lokacijska snimanja, Bakšić-Čamo je kazala da postoji vrlo malo produkcija koje su imale duga studijska snimanja.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1628534429470-0’); });

Govoreći o ideji za seriju, istakla je da je nastala nekada davno, tokom telefonskog razgovora sa Zlatarom, kada su uvidjeli da su počeli stariti i da su želje počeli gledati na drugi način.

– Našu neostvarenu mladost smo pokušali ugraditi u našeg Mikija, ali i svih šest likova iz serije – kazala je.

Glumačku ekipu čine Alen Muratović, Nadine Mičić, Mediha Musliović, Mirvad Kurić i Džana Pinjo koji su istakli da je atmosfera na snimanju sjajna te da će pamtiti proces snimanja cijeli život.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1628534950941-0’); });

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su se stvari počele odvijati prilično brzo nakon stvaranja najveće platforme za produkciju audio-vizuelnog sadržaja.

– Danas se nalazimo na snimanju trećeg sitcoma, jedne vrlo zanimljive i originalne priče koja nam se vrlo svidjela i koja će donijeti mnogo zabave i smijeha za sve korisnike MojeTV u BiH i regionu – istakao je.

Kahriman je naglasio da su prava za završene projekte rađene u produkciji BH Content Lab platforme već prodata te da očekuju emitiranje u susjednim državama.

– Naše ambicije su da neki od projekta imaju i globalni uspjeh – istakao je.

Podsjetio je da BH Telecom ima otvoreni kontinuirani javni poziv za snimanje filmova i serija te je najavio da će u narednim danima održati sastanak s najistaknutijim filmskim radnicima i partnerima kako bi određene stvari strateški usmjerili.

BH Telecom će do kraja 2024. godine investirati 27 miliona KM za snimanje serijskog i filmskog sadržaja.

Vijest Pala prva klapa serije “Princ iz Eleja” reditelja Alena Šimića se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.