Ovo su prve informacije o ozbiljnosti povrede Edina Džeke

 

Kada je u 75.minuti derbija Milan – Inter, napadač Nerazzurra zatražio izmjenu, ljubitelji fudbala u BiH su se zabrinuli. Zar sad, kad nas očekuju teške utakmice kvalifikacija za SP protiv Finske i Ukrajine, da ostemo bez glavnog igrača.

Nakon utakmice, prve informacije o povredi Edina Džeke pokazuju da se radi o zamoru mišića. Ako je tako, ne bi trebalo da se radi o ozbiljnoj povredi. Međutim, tokom dana će se više znati nakon što Džeko bude obavio dodatne preglede.

Italijanski mediji pišu da je Džeko osjetio probleme i ranije, tokom utakmice, ali je trener Inzaghi ignorisao njegov zahtjev za izmjenom. Uradio je to tek kada je naš napadač rezolutno zatražio da napusti teren.

Za danas je planiran i prvi trening naših igrača i stručnog štaba. Zbog obilnih padavina danas od 17 sati bh. igrači će trenirati na Grbavici, a ne u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru kako je bilo planirano.

Selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) danas je obavio press konferenciju, a jedno od glavnih pitanja bilo je o povredi Edina Džeke.

– Nadam se da će Džeko biti spreman za utakmicu sa Finskom. On će obaviti pregled i danas u Sarajevu, izjavio je selektor “Zmajeva”.

Na pitanje da li će vremenski uslovi više odgovarati Fincima, Petev je odgovorio:

– Nećemo tražiti alibi, vremenski uslovi će biti isti i za njih i za nas. Neće biti laka utakmica, ali mi imamo snage i kvaliteta da odradimo dobar posao. Sve zavisi od nas, najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo na terenu, kaže selektor.

 Petev očekuje dobru atmosferu na “Bilinom polju”.

– Mnogo će nam značiti što ćemo da igramo pred punim tribinama. Protiv Kazahstana je bila odlična atmosfera iako nije bio pun kapacitet stadiona. Jedva čekam da vidim kakav će sad biti ambijent na utakmicama sa Finskom i Ukrajinom, zaključio je selektor “Zmajeva”.

(E. K./Sportske.ba)

The post Ovo su prve informacije o ozbiljnosti povrede Edina Džeke appeared first on Sportske.ba.

Izvor: sportske.ba