Ovo su najmodernije boje kose ove jeseni

Popularni i trendovski komadi garderobe sigurno su jedan od najboljih načina da izgledate veoma moderno tokom date sezone. Međutim, jednako dobro ćete uraditi i sigurno izgledati još i modernije ukoliko se ove jesenje sezone odlučite za neku od sljedećih boja kose.

Crvena moka


Privlačno, vatreno, prekrasno! Postoji tako mnogo načina na koje bi se ova boja mogla opisati, ali reći ćemo samo to da, ako vam je cilj da budete u centru pažnje ove jesenje sezone, onda je ova boja idealna za vas. Mješavina bakra, kestena i klasične crvene nikada nije bila privlačnija!

Pramenovi koji uokviruju lice


Ukoliko niste spremne da promijenite boju kosu, isprobajte pramenove koji nježno uokviruju lice i koji izgledaju prirodno, kao što su plavi pramenovi na slici iznad. Određene jesenje boje zatijevaju i dosta “održavanja” pa su pramenovi ovog tipa odlična opcija ako želite da dobijete moderan stajling, a koji ne zahtijeva neko pretjerano održavanje. I, neka to budu pramenovi koji su dvije do tri nijanse svjetliji od vaše boje kose – biće vam jasno zašto ovo govorimo kako vam kosa bude rasla.

Zlatna jesen


Znate onu prekrasnu boju jesenjeg lišća? E, upravo to i jeste ova nijansa! Idealna za sve dame koje imaju svijetlo smeđu kosu, a koje bi željele da modernu i privlačnu promjenu ove jesenje sezone.

Topla karamela


Topla karamela nikada neće biti demode, ali ova verzija iz 2022. godine posebno je poželjna za jesenju sezonu, zahvaljujući mješavini tople plave i nijansi meda i karamele, a koje zajedno smeđoj kosi daju dimenzionalnost bez da je kosa previše svijetla ili da podsjeća na ljetne nijanse. Ukoliko imate već smeđu kosu, ovu nijasnu možete dobiti izvlačenjem karamelastih pramenova ili pak pomoću balajaža.

Hladna moka


Potpuno idealna za sve brinete koje bi prešle na “tamnu stranu” odnosno koje žele da, nakon duge i naporne ljetne sezone, ove jeseni budu potpuno nove žene, bar što se tiče boje kose. Tamne nijanse smeđe, nijanse čokolade i nijanse kafe baš je ono što će ovaj prelaz učiniti fantastičnim.

Pepeljasto smeđa


Pepeljasto smeđa može se činiti pomalo hladnom nijansom, ali je veoma privlačna i moderna te je jedna od onih boja koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Može se reći da je ovo jedna neutralna boja, a koja je i više nego poželjna tokom jesenje sezone.

Vatrena višnja


Iako su crvenkaste nijanse i dalje popularne (u prvom redu jagoda plava i topli bakar), nešto vatrenije nijanse veoma su poželjne i popularne. To se u prvom redu odnosi na kombinaciju ljubičaste i crvene boje od kojih se dobija fantastična nijansa vatrene višnje sa tonovima mahanogija. Energično i fantastično!

Osjenčeni korijen


Osjenčeni korijen namjerno daje vašoj kosi izgled kao da je u pitanju izrast, a što znači da će vaša boja kose izgledati prirodno i nećete je morati farbati tako često. Ova tehnika stvara odličan kontrast i velika je prednost što ne morate trčati svako malo u salon kako biste nešto popravljale.

Smeđa gljiva


Kremaste, hladne nijanse smeđe jedan su od vodećih trendova ove jesenje sezone, a jedan od načina da ga i dobijete jeste izvlačenje pramenova hladnih tonova. Ova nijansa smeđe veoma je dobro stoji i plavušama i brinetema, nije nešto pretjerano teška za održavanje, a veoma je privlačna i upečatljiva.

Plava sa crvenim podtonovima


Pravo osvježenje tokom tmurnih jesenjih dana, ali i onih okupanim suncem, učiniće suptilni crveni tonovi na plavoj kosi te ćete dobiti veoma topao i privlačan stajling. Da bi stajling izgledao što prirodnije, držite se bogatih nijansi cimeta te je najbolje izbjegavati nijanse bakra i rubin crvene.

Biser plava


Za razliku od trdicionalne platinasto plave, koja može biti teška za dobiti, biserno plava kosa ima neutralan podton koji nije ni previše hladan ni previše topao, a što u konačnici znači da odgovara različitim tenovima. Ukoliko se odlučite za ovu boju, bilo bi mudro da svake dvije sedmice kosu podvrgnete proteinskom tretmanu, kako bi se izbjeglo pucanje kose usljed blajhanja.

Zlatno ružičasta


Tamni korijen nije problem kada je riječ o ovoj zlatno ružičastoj boji pa je ona i jedan od lakših načina na koje možete posvijetliti tamnu kosu. Nježna i privlačna, jedna je od onih boja kojoj se veoma rado vraćamo tokom hladnijih sezona.

Jesenja narandža


S pravom se može reći kako je ovo prava jesenja nijansa – kombinacija prirodnih boja koje nas okružuju (čitajte: lišće, trava, bundeve) daju savršeni narandžasti ton koji će vam ukrasiti i najtmurniji jesenji dan.

Francuska vanila


Ako ste brineta, onda znate da univerzalna boja vaše kose ponekad može izgledati i prilično monotono. Kako biste to izbjegle ove jesenje sezone, dodajte različite tople pramenove, jer ćete na taj način svojoj kosi pružiti fantastičan sjaj i dimenzionalnost.

Autor: minimagazin.info