Ovo su najbolje jesenje frizure sa šiškama

Ravne, blago zaobljene, guste, tanke, razdijeljene po sredini, nonšalantno prebačene u stranu ili čak blago “zalizane” – da, šiške su apsolutno in. Odgovaraju skoro svim dužinama kose te ih veoma veliki broj žena voli. Donosimo najbolje za jesenju sezonu.

Centralni razdjeljak


Duže šiške uvijek su odlična opcija, jer ih možete “nositi” na više načina. Jedan od njih je i da ih podijelite po sredini te da jedan dio ide na lijevu, a drugi na desnu stranu. To će cjelokupnom stilu dodati dimenzionalnost i dozu nonšalantnosti.

Ultra duge šiške


Bez obzira da li ćete odlučiti da kosu pokupite u konjski rep, vežete punđu ili pak da je pustite da slobodno pada, ultra duge šiške odličan su izbor, jer vam pomažu da izgledate pomalo misteriozno, ali uvijek veoma moderno i privlačno.

Guste šiške i razbarušeni konjski rep


Ovo je jedan od najboljih stilova za dame koje imaju četvrtast oblik lica i izraženu donju vilicu. Guste šiške, koje padaju u talasima i nježno uokviruju lice, pomažu da se umekšaju “oštre” crte lica i da se dobije privlačniji izgled.

Zavjesa


O čemu se radi? Ovdje je riječ o dugim šiškama koje uokviruju lice, a koje su razdijeljene po sredini. Ova moderna verzija frizure Brižit Bardo jako je popularna u zadnjih par sezona, a izuzetak nije ni ova sezona.

Prebačene u stranu


One su ponovo pravi hit, nakon gotovo petnaest godina (mada imamo osjećaj kako su uvijek bile popularne i poželjne). Šiške prebačene u stranu veoma su jednostavne, nema potrebe da se nešto pretjerano stilizuju pa upravo to i doprinosi njihovoj praktičnosti i popularnosti.

Zaobljeni paž


Za sve dame koje imaju kratku kosu: ovo je jedna od najpopularnijih kratkih frizura! Izgleda veoma ženstveno i elegantno, a osim što su šiške zaobljene, ista stvar je i sa vrhovima. Veoma moderan i upečatljiv stil koji odgovara baš svim prilikama.

Kovrdžave šiške


Bez obzira na to da li je u pitanju prirodno kovrdžava kosa ili ne, kovrdžave šiške su trend kojima mnoge žene ne mogu odoljeti. Izgledaju veoma raskošno, a spiralno uvijeni pramenovi kose najbolje će izgledati ukoliko su dovoljno hidratizirani (u suprotnom, mogu biti veoma neposlušni).

Bočni razdjeljak


Da biste zaobljenoj paž frizuri dodale jedinstvenu notu, to možete postići i na način da guste šiške prebacite u stranu, ali tako da stvorite bočni razdjeljak. Prilično neobično, ali veoma moderno i privlačno.

Zaglađene


Ukoliko imate veoma kratku kosu, a vašoj frizuri želite da dodate dimenzionalnost, zaglađene šiške prebačene u stranu upravo je ono što bi trebalo da uradite. Na taj način vam neće padati u oči, a stilizujte ih tako što ćete na češalj našpricati malo laka za kosu i šiške začešljati u stranu.

Autor: minimagazin.info