Ovo su najbolje boje šminke za plave oči

Ukoliko imate plave oči, onda se morate potruditi da one budu vaša dominantna karakteristika. One mogu biti jedan od vaših najboljih atributa ukoliko znate kako da ih pravilno istaknete.

Ako je boja vaših očiju plava, pratite sljedeće savjete i uspjećete u tome.

Terakota sjenka za oči


Nanošenje sjenke boje terakote na kapke najbrži je način da se privuče pažnja na plave oči. Ova topla boja ističe oči te daje dodatnu toplinu cjelokupnom izgledu.

Ljubičaste sjenke


Plave oči se “izgube” u sjenkama plavih i zelenih nijansi. S druge strane, ljubičaste nijanse pomažu da se plave oči naglase. Širok spektar ljubičastih sjenki, od ametista do kraljevske ljubičaste, možete nanositi preko cijelog kapka ili samo uz liniju trepavica. Krajnji rezultat je fantastičan!

Narandžasta sjenka i olovka


Zvuči ludo, ali narandžasta sjenka će vašim plavim očima dati nevjerovatan sjaj. Plava i narandžasta su direktno suprotne boje tako da se dobija jak kontrast. Na linije gornjih trepavica možete nanijeti narandžastu olovku ili jednostavno na kapke nanesite laskavu sjenku zagasito narandžaste boje.

Neutralni smoky eye


Crni smoky eyes možda i jesu klasika, ali imaju tendenciju da zasjene plave oči, ne da ih istaknu. Umjesto toga, ublažite svoj izgled pomoću bogate palete neutralnih boja, kao što su smeđa, zlatna ili blijedo ružičasta. Smoky eyes ne moraju uvijek biti crne, a pomenuta paleta boja će vam pomoći da stvorite dramatičan, ali veoma privlačan krajnji rezultat.

Bronzana sjenka i ajlajner


Ukoliko želite da isprobate odvažne metalik boje, bronzane nijanse će uravnotežiti plave tonove vaših očiju. Tokom dana nosite bronzanu sjenku, a za večernje varijante koristite ajlajner u pomenutoj nijansi.

Bež olovka


Korištenje bijele olovke na unutrašnjoj liniji donjih trepavica najstariji je trik koji pomaže da oči izgledaju veće. Međutim, dame plavih očiju bi trebalo da je izbjegavaju, jer ona ima tendenciju da daje neprirodan izgled. Umjesto bijele, koristite nježnu, bež olovku koja će uljepšati oči na najbolji mogući način.

Autor: minimagazin.info