Ovo su kreme koje peglaju bore oko očiju

Kreme za područje oko očiju nisu neka velika novost, ali prilikom njihovog izbora potrebno je da razmislite šta vam tačno treba. Primjera radi, ukoliko vam je područje oko očiju suho, onda je potrebno da birate kreme koje u svom sastavu imaju shea puter ili glicerin.

S druge strane, reaktivna koža podložna svrabu i iritaciji zahtijeva sastojke poput prirodnih ulja (ulje avokada ili koštica grožđa odlične su opcije). Naravno, hijaluronska kiselina sigurno će svakom tipu kože dobro doći.

Takođe, razmislite i o drugim problemima koje možete riješiti upotrebom krema za područje oko očiju. Umirujući antiupalni sastojci mogu pomoći da se smanji crvenilo, a sredstva za posvjetljavanje kože (kao što je vitamin C) mogu pomoći da eliminišete tamne tragove uzrokovane oštećenjem od sunca. A sastojci protiv starenja kože poput retinola i niacinamida i drugih izravnaće i zategnuti sve te sitne bore i linije oko očiju.

Naravno, kako ništa ne prepuštamo slučaju, malo smo istraživali te su sljedeće kreme za područje oko očiju apsolutno među najboljima.

ROC – “Retinol Correxion Eye Cream”


Ona je apsolutni fantastična – sadrži retinol koji pomaže pri “ravnanju” kože lica kao nijedan drugi sastojak. Blago je parfemisana, ali vam neće iritirati kožu. Definitivno najbolji izbor, kada je u pitanju sadržaj retinola.

Kiehl’s – “Creamy Eye Treatment with Avocado”


Zadovoljavajuća tekstura i konzistencija, dobijena na bazi avokadovog ulja, samo je dodatna prednost ove hidratantne kreme. Posebno je efikasna ako vam je cilj duboka hidratacija. Idealna je za sve vas koje imate suhu kožu.

Neutrogena – “Hydro Boost”


Gelaste formule odlična su opcija, jer se najbrže upijaju zahvaljujući veoma visokom sadržaju vode. U ovom konkretnom primjeru, izdašna doza hijaluronske kiseline svakako je dodatni plus i još ćemo napomenuti kako je riječ o gel kremi koja nema mirisa, bezbojna je i nije ljepljiva.

La Roche-Posay – “Anti-Wrinkle Firming Moisturizing Filler”


Pored standardnih sastojaka, kao što su hijaluronska kiselina i viamin C, ova krema ide i korak dalje te u svom sastavu ima neurosenzin (antiupalno jedinjenje) i madekasozid (sredstvo za popunjavanje dubokih bora). Ako imate osjetljivu kožu, onda je ova krema za vas.

Clinique – “All About Eyes”


Gotovo više od pola vijeka ova krema pomaže da se izravnaju bore. Nereaktivna je i veoma efikasna u obavljanju ovog napornog posla. Pored toga što pomaže da vam područje oko očiju izgleda mlađe, pomoći će da ono izgleda i svjetlije, jer je veoma efikasna i u smanjivanju podočnjaka i tamnih kolutova ispod očiju.

Olay – “Ultimate Eye Cream”


Pigmentisana krema sa nianicinamidom i peptidima koja savršeno prikriva tamne kolutove ispod očiju kod gotovo svakog tena, a ujedno smanjuje podočnjake i sprečava nastanak sitnih bora oko očiju.

Lancôme – “Génifique Eye Cream”


Ovo je još jedna krema sa interesantnim sastojcima koji zapravo djeluju. Prije svega, tu je bio-lizat, aktivna bakterija za koju Lancôme tvrdi da stimuliše gene koji popravljaju oštećenu kožu. Pored toga, još jedan od sastojaka je i heljdin vosak, a koji pomaže da se ublaže podočnjaci i posvijetle tamni kolutovi ispod očiju.

Origins – “Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff”


Šta ako naduta, opuštena i umorna koža svakog jutra može izgledati totalno drugačije odnosno da bude zategnuta, svijetla i odmorna? S ovom kremom, u čiji sastav ulaze kofein i ginseng, to je sasvim moguće.

Shiseido – “Wrinkle Smoothing Eye Cream”


Biljke u sastavu kreme, a sve to podržava nauka? Može! Zelene, smeđe i crvene alge usporavaju stvaranje bora i sitnih linija, a mješavina ekstrakata (kurkuma, mukorosi, klorela gambir) pomažu da se zaglade već postojeće bore i sitne linije dok, na kraju, peptidni kompleks pomaže da se pojača elastičnost i gipkost kože.

L’Oréal – “Revitalift Anti-Wrinkle + Firming Eye Cream Treatment”


Nježna forma retinil palmitita lako se upija u delikatnu kožu oko očiju dok centella asiatica, zeljasta indijska biljka, povećava promet ćelija i pojačava proizvodnju kolagena.

Nivea – “Q10 Plus Anti-Wrinkle Eye Cream”


Ovaj Nivea asortiman (postoje krema za lice i tijelo) spaja kreatin, prirodno jedinjenje kože koje djeluje na pojačavanje energetskih efekata vašeg tijela, sa antioksidantnim koenzimom Q10. Rezultat je ultra efikasna krema koja pomaže vašoj koži da bude mladolika.

Autor: minimagazin.info