Ovo je najefikasnija vježba za eliminisanje celulita

Nezadovoljni ste izgledom vaših butina i zadnjice? Iako redovno trenirate, celulit je i dalje prisutan? Celulit je vrsta masti koja se nalazi odmah ispod kože te je čini neravnom i prepunom grudvica. Dobra vijest je da ta mast nije toliko štetna poput one koja okružuje vaše unutrašnje organe. Ali, ipak nije estetski lijepa.

Najbolji način da ga smanjite jeste da zategnete i tonirate mišiće na bokovima, zadnjici i bedrima. Svakodnevno praktikujte sljedeću pozu kako biste se što prije riješile celulita.


Zauzmite uski raskoračni stav. Stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u koljenu te je podignite prema gore. Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema plafonu.

Kada završite sa podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob. Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji dio tijela i lijevu ruku uvis.

U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju. Vratite se u početni položaj te vježbu ponovite i na drugoj nozi.

Autor: minimagazin.info