Ove cipele su totalni hit ovog proljeća

Teksas je materijal koji možete pronaći na mnogobrojnim komadima garderobe, a među najpopularnijim svakako su farmerice. Nose ih žene svih generacija i gotovo da ne postoji žena koja nema bar jedan par pomenutih pantalona.

Međutim, moramo primijetiti kako se teksas ovog proljeća vratio na velika vrata i kada je u pitanju obuća. Razni modeli obuće od ovog materijala bili su veliki hit i modni trend tokom osamdesetih godina prošlog vijeka, a nakon gotovo pa četiri decenije ponovo su u samom vrhu popularnosti. Donosimo deset najmodernijih za ovu sezonu.

Klasika je uvijek in


S klasičnim komadima garderobe sigurno nikada ne možete pogriješiti, a ista je stvar i kada je riječ o obući. Shodno tome, stileto štikle klasični su model obuće koji odlično odgovara mnogobrojnim prilikama, a ove proljetne sezone možete izabrati i model od teksasa. Kupite ih ovdje.

Moderne Meri Džejn


Ukoliko pratite trendove, onda vam je poznato kako su Meri Džejn cipele u vrhu popularnosti ove proljetne sezone. Vjerovatno vam je poznato i kako postoje i varijacije popularnog stila, od baletanki do klasičnih modela Meri Džejn cipela. Ovo je još jedna moderna varijacija, a koju rado nosimo ove sezone. Kupite ih ovdje.

Zauvijek popularne


Gležnjerice su među najpopularnijim modelima obuće tokom jesenje, zimske i proljetne sezone. Postoje čak i modeli koji su prilagođeni ljetu, a ukoliko vam je cilj da ovog proljeća dobijete veoma moderan stajling, birajte i gležnjerice od vanvremenskog teksasa. Kupite ih ovdje.

Totalno opuštene


Platformice su veoma udoban i popularan model obuće te su idealne za tople proljetne i ljetne dane. Njihova platforma je ono što ih čini jedinstvenima, a ta jedinstvenost ove proljetne sezone podignuta je na jedan viši nivo, jer su u ponudi i platformice od teksasa. Kupiti ih možete ovdje.

Fantastično elegantne


Veoma često postoje situacije koje zahtijevaju veoma elegantan stajling, bilo da su u pitanju posao, druge formalne ili pak svečane prigode. Naravno, osim komada garderobe potrebno je obratiti pažnju i na obuću, a ovog proljeća za elegantan stajling biće zadužene i salonke od teksasa otvorenih peta. Kupite ih ovdje.

Ne klepeći nanulama…


U redu, ipak je riječ o klompama. Postale su prilično popularne prije par sezona, a čini se kako im popularnost ne jenjava. Mišljenja o ovom modelu obuće su podijeljena – neke žene ih ne mogu smisliti, dok ih druge vole. Ukoliko ste u ovoj drugoj grupi, klompe od teksasa fantastičan su izbor za ovu proljetnu sezonu. Kupite ih ovdje.

Sportski teksas


Teksas je zastupljen na svim komadima garderobe, ali i na svim modelima obuće (biće vam sve jasno kada stignete do kraja ove liste) pa samim tim i na raznim modelima patika. U ponudi su različiti modeli omiljene sportske obuće – od onih za trčanje do nešto ležernijih modela koje možete nositi u kombinaciji sa pantalonama. Jedne takve možete da kupite ovdje.

Romantični teksas


Za ruže se obično kaže kako su jedan od najljepših i najromantičnijih cvjetova, posebno kada je riječ o bordo i crvenim, a ove proljetne sezone ruže možete nositi i na obući odnosno – sandale od teksasa koje su ukrašene ružama od istog materijala jednostavno ne želimo skidati tokom toplih proljetnih (ali i ljetnih) dana. Kupite ih ovdje.

Za veoma tople dane


Naravno, veoma topli dani zahtijevaju i laganiju garderobu, ali i obuću. Iako ovdje nije riječ o cipelama, jednostavno nismo mogle odoljeti, a da na ovu listu ne ubacimo i ove fenomenalne papuče od teksasa. Mi smo ih već naručile, a vi ih možete kupiti ovdje.

Fantastični retro


Retro komadi garderobe odavno su nas osvojili – od plisirane suknje preko blejzera u Šanel stilu do zvoncara ili trapezica, sve je veoma moderno i popularno. Veoma je slična situacija i kada je u pitanju obuća, a platformice s kaišićima moderni su tvist klasičnih sandala koje su bile totalni hit sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka. Kupite ih ovdje.

Autor: minimagazin.info