Osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića predat sudu u Banjoj Luci

Stefan Samardžija iz Istočnog Sarajeva, osumnjičen za saučesništvo u ubistvu Damira Ostojića iz Banja Luke u septembru prošle godine, predat je Okružnom sudu u Banjoj Luci. Zbog težine krivičnog djela, ali i opasnosti od bjekstva i uticanja na svjedoke, predložen je jednomjesečni pritvor, o čemu bi trebalo da bude odlučeno tokom večeri, prenosi RTRS.

Samardžija je priveden sinoć u prostorije tužilaštva, odnosno posebnog Odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

Nakon što ga je ispitao republički tužilac, danas je predat Okružnom sudu.

Iz Tužilaštva navode da je mjera pritvora predložena zbog opasnosti od bjekstva, ali i osnovane bojazni da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao da utiče na svjedoke. Podsjetimo, Samardžija se sumnjiči da je odgovoran za ubistvo Damira Ostojića u Banjoj Luci, u septembru prošle godine, prilikom čega je ranjena i Ostojićeva supruga.

Banjalučanin, Damir Ostojić ubijen je iz zasjede 5. septembra prošle godine, a njegova supruga Sanda Јošić je ranjena. Na par je pucano iz vatrenog oružja dok su se automobilom vraćali kući. Ostojić je Banjalučanima bio poznat kao vlasnik kafića, a policiji po teškim krađama i pokušaju ubistva, za koji je osuđen.

Osumnjičeni Samardžija već je poznat policiji. Tereti se za tri krivična djela, odnosno da je pucao na dvije osobe, a potom prijetio policajcu, zbog čega je tada i uhapšen. Privođen je i zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, u oktobru prošle godine.

Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim ubistvom, osim Samardžije, uhapšene su još tri osobe. Samardžija je 27. februara bio gost emisije “Poligraf”…

Vijest Osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića predat sudu u Banjoj Luci se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba