Ostavio Kovačevića da iskrvari: Đukanović zna ko je naručilac ubistva Krunića!? (FOTO)

Benedi Đukanović, koji je bio u bjekstvu nakon ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića 22. aprila, predao se sinoć policiji u Sarajevu, nakon čega su ga preuzeli pripadnici MUPRS-a i danas je prebačen u pritvor.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break’); });

Načelnica Odjeljenje MUPRS-a za odnose sa javnošću Mirna Miljanović pojasnila je Feni da je Đukanović transportovan u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice kod Banje Luke, jer mu je ranije određen pritvor.

Nakon što se Đukanović sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, o tome su obavijestili kolege iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali.

Benedi Đukanović je osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break_1’); });

U pucnjavi 22.aprila u Glamočanima kod Trna ubijen je i jedan od napadača na Krunića, Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldu ranije je određen pritvor, a tokom istrage uhapšen je i Rodoljub Gajić, radnik Krunićeve zaštitarske firme „Sektor Security“, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoga šefa.

Slobodan Vasković je na svom blogu donio do sada nepoznate detalje Krunićevog ubistva, te ulogu Đukanovića u tom zločinu. Podsjetimo, tokom likvidacije Krunića ubijen je i jedan od napadača na njega Željko Kovačević.

Željko Kovačević

Đukanović je pokušao vući Kovačevića, koji je pogođen u butnu arteriju (iskrvario je od te rane), a kada je vidio da ga ne može izvući, ostavio ga je, ali je uzeo i njegovu i svoju pušku koje je odbacio na udaljenosti od oko jednog kilometra od mjesta napada na Krunića i pratnju.

Predaja Đukanovića mogla bi biti ključna za potpuno rasvjetljavanje ubistva Krunića – Đukanović bi mogao znati ko je naručilac ubistva Krunića!

Ubijeni Željko Kovačević

Đukanovića je saobraćajna patrola MUP RS zaustavila 23. aprila oko 2 sata ujutro kod Dervente, ali su ga, nakon kontrole, pustili, jer, kako je navedeno iz MUP RS “tada nije bio osumnjičen”.

Nakon toga kamere za nadzor snimile su Đukanovića, odnosno njegovo vozilo golf 7, na putu prema Žepču, poslije čega mu se izgubio svaki trag.

Benedi Đukanović

Iste noći, 23. aprila, uhapšen je Emilio Baldo koji je osumnjičen zajedno sa Đukanovićem i Kovačevićem da je učestvovao u likvidaciji Krunića.

Baldo je u pritvoru, kao i Rodoljub Gajiić, radnik Krunićeve firme “Sektor sekjuriti”, koji je prodavao Kovačeviću informacije o Krunićevom kretanju, broju njegovih pratilaca, kao i njihovom naoružanju.

Gajić je uhapšen 11. maja ove godine.

Emilio Baldo

Prema dosadašnjim rezultatima istrage Kovačević je ubio Pavlovića i teško ranio Ilića, koji su sjedili na mjestu suvozača i vozača, a Đukanović je ubio Krunića, koji je sjedio na zadnjem sjedištu automobila u trenutku napada.

Ubice su vozilo napali sa desne strane, da bi Kovačević napao na prednji dio automobila, dok je Đukanović napao zadnji dio vozila.

Baldo je dojavio kada je Krunić iz jednog ugostiteljskog objekta u Glamočanima krenuo ka svojoj kući u tom naselju,

Vijest Ostavio Kovačevića da iskrvari: Đukanović zna ko je naručilac ubistva Krunića!? (FOTO) se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba