Osman Križevac uručio opremu Bosni iz Kalesije i Memićima

Veliki humanista i ljubitelj sporta, Osman Križevac iz naselja Brda, kod Kalesija, a koji živi i radi u Zugu u Švicarskoj, ponovo je obradovao dva kalesijska fudbalska kluba.

Križevac je FK „Bosna“ Kalesija donirao 14 fudbalskih lopti, 17 torbi za igrače, 15 flašica za vodu, medicinsku torbu sa kompletnom opremom, golmanske rukavice i šorc. Pored Križevca su obezbjeđenju opreme za oba kluba je učestvovao i Ibrahim Ramic – Bato, iz Šehera, opština Osmaci, koji, također, radi u švicarskom Zugu.

Opremu je preuzeo predsjednik kluba Zuhdija Karić – Zux, koji se zahvalio Križevcu na vrijednoj donaciji i na svemu što je do sada učinio za FK „Bosna“ Kalesija.

„ Osman Križevac nas je već navikao da svake godine prilikom dolaska iz Švicarske našem klubu pokloni dio opreme i sportskih rekvizita. Zahvljujem se Osmanu i Bati Ramiću, kao i njihovim prijateljima koji pomažu FK „Bosna“ Kalesija i nadam se da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti. Za nas je velika čast i privilegija što Osmana imamo za prijetelja kluba, jer je uvijek uz nas i na raspolaganju našem klubu. Malo je ljudi kao što je Osman koji ne žali svoje vrijeme, trud i novac da podrži FK Bosna Kalesija“, kazao je Karić.

Nakon uručene opreme, na Gradskom stadionu u Kaesiji, Križevac je sa kolegama iz dijaspore odigrao revijalnu utakmicu protiv veterana FK „Bosna“ Kalesija.

Također, Osman Križevac je uručio opremu i FK „Memići“. Ovom klubu donirane su fudbalske lopte, majice za trening, kompletiranu medicinsku torbu i opremu za golmana.

(Radio Feral)