Oružane snage BiH bogatije za tri nova potporučnika

Ceremonija potpisivanja Ugovora u profesionalnu vojnu službu i proizvođenja u čin potporučnika Oružanih snaga BiH, kadeta Fikrete Ligić, Luke Lovrića i Senada Junuzovića, koji su diplomirali na Univerzitetu u Zagrebu, upriličena je danas u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane BiH za upravlјanje personalom Sead Muratović, vojni ataše Republike Hrvatske u BiH brigadir Davor Kiralј, oficiri, porodice i prijatelji kadeta, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH, javlja FENA.

Kadetkinja Ligić je upućena 31. augusta 2020. godine na univerzitetski preddiplomski studijski program „Vojno vođenje i upravljanje“ Univerziteta u Zagrebu, na kojem je uspješno diplomirala 28. juna 2024. godine. Kadet Lovrić je upućen 31. augusta 2020. godine na univerzitetski preddiplomski studijski program „Vojno vođenje i upravljanje“ Univerziteta u Zagrebu, na kojem je uspješno diplomirao 28. juna 2024. godine.

Kadet Junuzović je upućen 31. augusta 2020. godine na univerzitetski preddiplomski studijski program „Vojno inženjerstvo“ Univerziteta u Zagrebu, na kojem je uspješno diplomirao 2. jula 2024. godine.

Tokom školovanja kadeti Ligić, Lovrić i Junuzović veoma su uspješno savladali sve prepreke i izazove koji su se našli pred njima i zaslužili da im se za to danas ukaže čast na ovoj ceremoniji.

Potpisivanjem Ugovora o profesionalnoj vojnoj službi bh. kadeti svoju karijeru nastavlјaju u Oružanim snagama BiH u činu potporučnika.

Izvor: haber.ba