Općinski načelnik u Zatesu obišao novu trasu puta prema Jeginovom Lugu i u upotrebu pustio uličnu rasvjetu

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je obišao MZ Zates. On je zajedno sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem, predsjednikom Vijeća MZ Zates Husejnom Brkićem i članom Vijeća MZ Jeginov Lug Vujadinom Tomićem obišao trasu puta koja povezuje ova dva naselja.

Uređenje putne komunikacije između Zatesa i Jeginovog Luga pomogla je Općina Kalesija, a prema riječima Vujadina Tomića izgradnja ovog puta od velikog je značaja i za jedno i drugo naselje jer će skratiti putovanje do Kalesije, ali isto tako pomoći poljoprivrednicima da dođu do svojih parcela u Sprečanskoj dolini.

Husejn Brkić predsjednik Vijeća MZ Zates zahvalio se načelniku na svemu što je do sada uradio za ovo naselje istakavši da je dosta toga urađeno samo zahvaljujući upravo načelniku koji je tu za građane svih naselja.

 

Nakon obilaska trase puta općinski načelnik i predstavnici Vijeća MZ položili su cvijeće i  proučili fatihu kod  spomen obilježja poginulim borcima Zatesa.

Nijedan načelnik do sada nije došao u Zates da položi cvijeće, ovu su naši šehidi i ljudi koji su nam dali slobodu. Ovaj načelnik je to učinio i sjetio se da smo i mi branili domovinu, rekao je predsjednik Vijeća MZ Husejn Brkić.

Žao mi je što niko do sada od predstavnika Općine Kalesija nije došao i položio cvijeće u Zates. Ja nikada neću zaboraviti ni jedno šehidsko spomen obilježje, jer tu su uklesana imena onih koji su živote dali da mi danas imamo slobodu. I kada ne budem načelnik znajte da sam tu  za vas to sam i do sada dokazao, istakao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik Sead Džafić je prilikom posjete Zatesu u upotrebu pustio i uličnu rasvjetu, te uređeni dio sportskog igrališta čije uređenje je finansirala Općina Kalesija, a zatim je pogledao i fudbalsku utakmicu mladih iz Zatesa sa jedne i onih starijih sa druge strane.

Drago mi je kada vidim da ovo što smo uradili na sportskom igralištu služi djeci, a vidim i onim starijim. Mi smo dali novac za uređenje ograde oko igrališta, a kupljene su i lopte te mreže za fudbalski teren, rekao je načelnik.

On je obećao da će još pomoći Zatesu i njegovim stanovnicima u narednom periodu i da će podržati projekte koje oni kandiduju prema Općini Kalesija.

Komentariši