Općinski načelnik Sead Džafić uručio donaciju za FK Mladost Kikači

Općinski načelnik Sead Džafić boravio je jučer u Kikačima, gdje je uručio donaciju od 2.000 KM za FK Mladost koji je izborio plasman u Kup BiH savladavši Budućnost iz Banovića, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Pored donacije u novcu, načelnik je predsjedniku kluba Senadu Mujkanoviću predao i pet nogometnih lopti koje će koristiti mlađim selekcijama ove ekipe u trenažnom procesu.

I prije nego što sam postao načelnik, ja sam pomagao ovaj klub nakon poplava koje su ih zadesile 2014.godine, ove godine također su pretrpili veliku štetu u poplavama i ova donacija je da nabave novu opremu koja im je neophodna u daljem takmičenju, rekao je načelnik Sead Džafić.

On je čestitao i fudbalerima Mladosti na historijskom uspjehu, a to je plasman u Kup BiH rekavši da mu je želja da u Kikačima gleda što kvalitetniji nogomet i da fudbaleri ovog kluba Kalesiju predstave u najboljem svjetlu.

Predsjednik FK Mladost iz Kikača Senad Mujkanović zahvalio se načelniku na pomoći koju je pružao i koju pruža kada je u pitanju sport, istakavši da će ova donacija pomoći u nabavci opreme, jer je klub pretrpio veliku štetu u poplavama ove godine.

Mujkanović je obećao načelniku ali i navijačima da će Mladost biti pozitivna priča u Kupu BiH i da će grb općine predstavljati u najboljem svjetlu.

(Press općine Kalesija)

Komentariši