Općinski načelnik posjetio novootvoreni objekat kompanije „Robot“

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima obišao je novootvoreni trgovački objekat domaće kompanije „Robot“ u Kalesiji Gornjoj  u kojem je zaposleno pedeset osoba sa područja naše općine.

Općinska administracija na čijem sam čelu je sve učinila da pomognemo da ovaj trgovački lanac dođe u Kalesiju i evo nakon četiri mjeseca gradnje danas imamo objekat na preko 3 hiljade metara kvadratnih u kojem se može pronaći sve ono što jednom domaćinstvu treba, po prihvatljivim cijenama i sa dosta domaćih proizvoda čijom kupovinom pomažemo našu državu, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je zajedno sa direktoricom kompanije „Robot“ Saimom Hodžić obišao trgovački objekat, gdje je razgovarao sa trgovcima ali i kupcima koji nisu skrivali oduševljenje otvorenjem objekta.

Kada smo došli u Kalesiju i kada smo dogovarali ovu investiciju, općinski načelnik je kazao da će nam biti na raspolaganju 24 sata dnevno za sve što trebamo, tako je i bilo. Uvijek je bio dostupan i sve probleme na koje smo nailazili zajedno smo rješavali i kao što se vidi Kalesija je dobila jedan savremeno opremljen objekat, kazala je Saima Hodžić direktorica kompanije.

Nakon svečanog puštanja u upotrebu objekta kompanije „Robot“ na parking prostoru upriličen je i koncert Sadika Hasanovića koji je privukao veliki broj ljudi.