OPĆINSKI NAČELNIK I PREDSJEDNIK MZ TOJŠIĆI POLOŽILI KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU AMBULANTE

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić, danas su položili kamen temeljac za izgradnju područne ambulante u ovom naselju.

Investitor je Općina Kalesija, a za prvu fazu obezbjeđeno je 250.000 KM

Ovo je veliki dan za Tojšiće i hvala načelniku koji je odlučio da investira u područnu ambulantu i da nama Tojšićanima omogući da se možemo liječiti u lijepoj i savremenoj ambulanti, kazao je predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić.

Prema riječima direktora JZU Dom zdravlja Kalesija Muhameda Osmanovića ovo je prvi put da Općina Kalesija investira sredstva i planira budžetom za izgradnju jedne ambulante.

On ističe da će ovo biti objekat u kojem će biti smješteni timovi porodične medicine, internisti, stomatolog, laboratorije i druge usluge koje budu trebale mještanima Tojšića i okolnih naselja koji se tu liječe. Također, direktor se zahvalio načelniku na svemu što čini da zdravstveni radnici imaju bolje uslove za rad, ali isto tako i da građani imaju na jednom mjestu sve ono što je neophodno za zdravstvenu zaštitu.

Prije nego sam izabran od građana za načelnika, obećao sam da ću kao načelnik prodati službeni automobil i da ću sredstva usmjeriti u Tojšiće. To sam i uradio, prodao sam automobil i 20.000 KM stoji na računu za izgradnju ove ambulante, istakao je općisnki načelnik pred velikim brojem  mještana koji su došli da podrže ovaj čin polaganja kamen temeljca.

Načelnik je kazao da je izgradnja ambulante još jedno obećanje koje je ispunjeno prema Tojšićanima, a u narednoj godini najavljeni su još mnogi projekti koji će donijeti dobro ovoj MZ.