OO SD BiH Kalesija: Čestitka za Dan armije RBiH

U povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine svim Bosancima i Hercegovcima u svoje lično ime i u ime Općinskog odbora    SD BiH Kalesija upućujem  najiskrenije čestitke. Posebnu čestitku  upućujemo svim pripadnicama i pripadnicima Armije R BiH, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i veteranima Armije R BiH.

 Nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina rezultat je herojske, patriotske borbe naših najvećih sinova, pripadnika Armije Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući njima Bosna  i Hercegovina je odbranjena  i sačuvana  za današnje i za buduće generacije.

Naša obaveza je da nastavimo putem u koji su  hiljade naših gazija  utkali najvrednije što su imali, svoje živote. Sa dužnim i dubokim poštovanjem sjećamo se svih oni koji danas nisu sa nama, a učinili su tako mnogo za ovaj današnji dan i sve buduće dane i godine koje su pred građanima naše domovine

Kalesija i njene gazije još davne 1992. godine odlučno su stali u odbranu suvereniteta jedine i jedine domovine,Bosne i Hercegovine. Prvi smo oslobođeni grad u BiH koji je poslao poruku da je sloboda na vidiku za njene građane..

Na današnji dan koristimo priliku da se neizmjerno zahvalimo onim koji su za slobodu koju mi danas konzumiramo dali najviše što su mogli, svoje živote, a nama u Amanet ostavili da nikada ne odustanemo od zalaganja za sigurnu i prosperitetnu državu jednakopravnih građana u kojoj ima mjesta za sve.

Predsjednik  OO SD BiH Kalesija

Dr Jasmin Osmančević