Održana sjednica Povjereništva OO SDA Kalesija

10.03.2019. godine održana je sjednica Povjerenstva za OO SDA Kalesija kojom je predsjednik Povjerenik, dr. Edin Ramić. Na sjednicama se razgovaralo o značajnim za OO SDA Kalesija u prethodnom periodu, aktuelnoj političkoj situaciji te o poduzimanju neophodnih radnji za period koji slijedi.

Kroz konstruktivan dijalog artikulisano je niz zaključaka, među kojima su i obaveze revizije članstva, odnosno brisanja iz evidencije onih koji su se deklarativno predstavili kao članovi Stranke demokratske akcije, a izborni postupak se stavlja na raspolaganje nekim drugim političkim subjektima.

Prethodni zaključci se posebno odnose na jedan koji je SDA imenovan za rukovodstvo Javnih ustanova, član UO, radna tijela OV, član vijeća MZ i na druge pozicije, a zarad zadržavanja istih opredijelili su se prikloniti novoosnovanom političkom subjektu PDA.

Povjerenstvo SDA Kalesija još jednom je izrazilo zadovoljstvo da, bez obzira na sve turbulencije i davalce malih šansi od drugih zemalja, ipak zadržao epitet vodećih političkih stranaka na području Općine, te će biti uz predan rad i Božić pomoć taj epitet zadržavanja i izbora budućnosti popraviti.

SDA Kalesija – Kalesijski.ba (Kontakt: redakcija@kalesijski.ba)