Od danas nosimo samo suknje: 30 ljetnih suknji za 30 dana ljeta

Suknja. Ona je, sigurno, jedan od onih komada garderobe koji se može nositi u apsolutno svim prilikama, ali i komad garderobe koji postoji u svim mogućim oblicima i veličinama.

U zavisnosti od kroja i dužine, suknju nosimo od posla do večernjih izlazaka – dakle, u svim prilikama. S obzirom da nam je ovo jedan od najomiljenijih komada garderobe tokom vrelih ljetnih dana, donosimo trideset odličnih kombinacija za ovo ljeto.

Plisirana suknja


Ako vam je cilj da vam tokom ove ljetne sezone bude veoma udobno i ugodno (ruku na srce: kome nije?), onda je plisirana suknja jedan od najboljih izbora.

Veoma moderna i privlačna, veoma lako je možete kombinovati sa raznim modelima bluza, košulja i majica, kao i sa klasičnim modelima štikli i, u zavisnosti od prilike u kojoj je nosite, raznim modelima sandala.

Neodoljive pruge


Izraziti predstavnik ljetne sezone, pruge, možete pronaći bukvalno na svim komadima garderobe. Jednako su zastupljene i na aksesoarima, ali da se ipak vratimo na odjeću: suknja sa sitnim prugama odličan je izbor iz više razloga.

Jedan od njih je i taj što vam ona može pomoći da izgledate i malo vitkije te da, na jedan od najjednostavnijih načina, izbalansirate figuru.

Razigrane tačkice


Crne ili bijele, uvijek su poželjne i privlačne, posebno tokom ljeta. Međutim, nemojte se samo tu zaustavljati: birajte suknje koje su obogaćene i tufnama u boji, jer će pomoći da izgledate mnogo interesantnije i upečatljivije.

Naravno, imajući u vidu da je riječ o tufnama u boji, najbolje ćete uraditi ukoliko gornji dio kombinacije nije dezeniran, bez obzira da li je riječ o bluzi, majici ili košulji.

Til za vrele dane


Lagan i prozračan, til je jedan od onih udobnih materijala koji je i više nego poželjan tokom vrelih lljetnih dana. A jedan od načina da ga nosite ovog ljeta svakako je i da birate suknje koje su skrojene od tila.

Što se tiče dužine suknje, birajte je prema ličnim preferencijama, mada sa midi ili maksi suknjom od tila sigurno nikada nećete pogriješiti.

Suknja olovka kroja


Bez obzira da li su u pitanju poslovne ili druge formalne prilike, suknja olovka kroja savršen je izbor. Veoma elegantna i privlačna, pomaže nam da izgledamo veoma moderno, skladno pa čak i malo vitkije (posebno ako je riječ o suknji olovka kroja sa visokim strukom).

Ovdje postoji tako mnogo opcija, kada se radi o boji i dezenu, a bijela suknja olovka kroja samo je jedna od privlačnih opcija (ono što je odlično jeste i to što ćete je veoma lako iskombinovati sa svim drugim bojama).

Neočekivano, a efektno


Kombinovanje pomalo neočekivanih nijansi (recimo: ružičaste i zelene) uvijek je odličan način da se istaknete iz mase. I, pri tome je potrebno samo obratiti pažnju na nijanse koje kombinujete – najbolje je da birate one koje dodatno ističu jedna drugu, a kolor bloking ili kombinovanje kontrastnih boja definitivno je jedan od najefektnijih načina da to postignete.

Ovako efektan komad garderobe najbolje je kombinovati sa neutralnim nijansama, prvenstveno sa bijelom ili bež, mada nećete pogriješiti ni ako se odlučite za druge neutrale ili pak nježne pastelne boje (kao što su blijedo žuta, nebesko plava ili blijedo ružičasta).

Prava poslovna


Kao što već napomenusmo, suknja olovka kroja idealna je za poslovne prilike, a u tom konkretnom slučaju, ne morate se odlučiti samo za jednobojne modele (hej, ako je poslovno, ne mora biti nezanimljivo, jednolično i dosadno!).

Jednako dobro ćete postupiti i ako birate dezenirane modele, bilo da je riječ o svjetlijim ili tamnijim nijansama dezena. Naravno, ovdje obavezno neka gornji dio kombinacije bude jednobojan – bijela košulja ili bluza odradiće fantastičan posao.

Asimetrične pruge


Pruge raznih boja, veličina i stilova, uvijek su nam u prvom planu tokom ljeta. Međutim, ono što većina žena radi jeste da se odlučuje za horizontalni ili vertikalni stil, a zaboravlja na asimetrične pruge.

One su vjerovatno i među najefektnijima, jer vam na veoma jednostavan način pomažu da izgledate skladnije i vitkije pošto stvaraju iluziju proporcionalnosti i visine. A suknja je samo jedan od komada garderobe na koje ih možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling ovog ljeta.

Klasika je uvijek poželjna


Kada kažemo klasika, onda prvenstveno mislimo na klasičnu ljetnu nijansu: bijelu. Zaista, sa bijelom suknjom nikada nema greške, idealna je za kombinovanje sa svim drugim bojama, a pravi je hit svake ljetne sezone.

Možete je kombinovati i sa neutralnim nijansama, mada ćete daleko veći efekat postići ukoliko joj dodate dezenirani komad garderobe ili pak neki koji je u vatrenim i živahnim nijansama.

Privlačna čipka


Čipka je veoma moderna i privlačna, a tako je zahvalna i praktična tokom ljetne sezone. Suknja od čipke sigurno je jedan od najženstvenijih komada garderobe koji možete nositi tokom ljeta, bilo da se radi o poslovnim, svečanim ili neobaveznim prilikama.

A efekat privlačnosti i seksipila podižete na jedan viši nivo ukoliko birate suknju koja je skrojena od čipke u boji (crvena je samo jedna od prekrasnih opcija).

Pastelne boje


Pastelne nijanse veoma su privlačne i ugodne oku pa bi zaista bila šteta da ih ne uvrstite u svoj stajling ovog ljeta. Naravno, to možete uraditi na više načina, što sa komadima garderobe, što sa aksesoarima, ali u ovom slučaju neka u prvom planu bude suknja pastelnih nijansi.

I, ne morate se odlučiti samo za jednu nijansu – to može biti i kombinacija više pastelnih nijansi, a onda samo pratite pravilo da je potrebno da se one međusobno nadopunjuju.

Maksi suknja


Poput maksi haljine, tako je i maksi suknja veoma popularan modni izbor tokom ljetne sezone. Tako udobna i prozračna, zaista i ne čudi zbog čega je veoma rado nosimo tokom ljeta, ali i generalno tokom toplih dana.

Možete je nositi (bukvalno) u svim prilikama, kombinovati sa raznim modelima majica i bluza (u ovom slučaju je poželjno da majice i bluze budu nešto uže, kako bi se na najlakši način stvorila proporcija između gornjeg i donjeg dijela tijela, posebno ako je riječ o širim i lepršavim modelima suknje), a svaki put ćete izgledati spektakularno.

Cvjetni dezen


Uvijek popularan, a posebno tokom toplih dana, cvjetni dezen možete pronaći na svim komadima garderobe, ali ne samo na njima već i na gotovo svim aksesoarima.

Naravno, suknje nisu izuzetak, a jedan od najboljih razloga zbog kojih bi trebalo da ih uvrstite u svoj svakodnevni stajling jeste to što vam one mogu pomoći da izgledate veoma moderno, privlačno te da u potpunosti osvježite svoj stajling.

Prozirni dijelovi


Sigurno ste vidjele mnogobrojne varijacije na ovu temu, ali ovdje je potrebno da budete veoma oprezne. Slažemo se, ovo i nije opcija za sve prilike, posebno ako birate modele koji previše otkrivaju.

S druge strane, ukoliko birate midi ili maksi model suknje sa prozirnim dijelovima, onda imajte u vidu da je najbolje da ti prozirni dijelovi budu prilično diskretni i suptilni, jer ćete jedino u tom slučaju izgledati veoma privlačno i sofisticirano. U suprotnom, postoje velike šanse da dobijete prilično vulgaran stajling, a to vam sigurno nije cilj.

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom (pantalone, šorcevi, suknje, haljine sa visoko sječenim strukom) odličan su izbor za sve dame kojima je cilj da svojoj silueti dodaju par centimetara.

Ovi komadi garderobe vizuelno će vas učiniti višima, a taj efekat dodatno poboljšavate ukoliko dodate i obuću boje kože, bilo da se radi o klasičnim salonkama, baletankama ili sandalama.

Mini suknja


Ljeto je idealna sezona da iz ormara izvučete i privlačne mini suknje. Ovdje postoji više modela, a ako vam je cilj da izgledate vizuelno više, onda je model sa visokim strukom odlična opcija.

I, nema potrebe da birate ultra kratke modele: to više nikome nije interesantno, nećete morati svaki čas paziti da suknja ne otkriva previše i biće vam mnogo udobnije u nešto dužim modelima.

Svakodnevna elegancija


Sigurno postoji više prilika u kojima je potrebno i veoma poželjno da imate elegantan stajling, a suknja je samo jedan od komada garderobe koji vam može pomoći u tome.

Suknja olovka kroja, ukrašena drapiranim dijelom s prednje strane, sigurno će odmah privući pažnju, a da bi sve bilo interesantnije možete se odlučiti i za dezenirane suknje u ovom stilu. Elegantno izdanje upotpunite pomoću jednobojne, predimenzionirane košulje i sandala.

Teksas suknja


Zadržaćemo se još malo na jednom od najpopularnijih materijala na svijetu: teksasu. Osim košulja i farmerica, jednako su popularne i teksas suknje, pogotovo tokom ljetne sezone.

Iako ih ne možete nositi baš u svim prilikama, to ne utiče nešto značajno na njihovu popularnost, a idealne su za sve neobavezne prilike koje ne zahtijevaju neki poseban dres kod.

Vatreno, vatreno


Ah, ta crvena! I sve njene nijanse! Vatrena, privlačna, moderna i veoma popularna. Prekrasna crvena suknja od satena sigurno će vas dovesti u centar pažnje.

Osim što je ovo komad garderobe koji će privući pažnju, saten je veoma poželjan tokom vrelih ljetnih dana pa eto još jednog razloga da suknju od ovog materijala uvrstite u svoj ljetni stajling, bilo da je ona crvena ili u nekoj drugoj boji.

Ljetne ruže


Naravno, sa cvjetnim dezenom možete kuda god poželite, a ovog ljeta neka jedan od vaših izbora bude i midi suknja koja je ukrašena ružama.

Veoma privlačna, možete je nositi u svim svečanim prilikama (mada nećete pogriješiti ni ako odučite da se pojavite u ovoj suknji i na nešto formalnijim prigodama), a fantastičan efekat postižete ukoliko je kombinujete sa bijelim majicama ili bluzama. Ukoliko je riječ o lepršavom i širem modelu suknje, najbolje je da gornji dio kombinacije bude nešto uži.

Boho šik


Boho stil veoma je opušten, privlačan i jako moderan, a jedan od načina na koje možete uživati u ovom stilu jeste i da birate suknje koje su obogaćene izrazitim predstavnicima ovog stila, bilo da su u pitanju rese, etno dezen, perle ili cvjetni dezen.

Jednobojna suknja u boho šik stilu odlično se slaže sa dezeniranim ili jednobojnim bluzama i košuljama, a vi dobijate ultra romantično i fantastično ljetnje izdanje.

Suknja na kopčanje


Ovo je još jedan model suknje koji veoma rado nosimo tokom ljetne sezone, a veoma lako je možete uvrstiti u svakodnevni stajling. Ono što je još bolje od suknje na kopčanje jeste suknja na kopčanje od lana. Zašto?

Iz sasvim jednostavnog razloga što je ovo materijal koji je dušu dao za vrele ljetne dane, jer nam pruža fantastičnu udobnost. Možete ga nositi u svim prilikama, a suknja je samo jedna od mnogobrojnih opcija da to i uradite.

Čipka 2.0


Suknje od čipke ćete vidjeti tokom svih prilika ovog ljeta, bez obzira da li su u pitanju svadbe, rođendani, večernje zabave ili posao. A to je sasvim i razumljivo, jer se radi o veoma udobnom i privlačnom materijalu koji sigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

I, opet ćemo ponoviti: ne morate birati samo klasičnu čipku (pri tome mislimo na bijelu) – suknje skrojene od čipke u boji jednako su moderne i privlačne, a idealne za mnogobrojne prilike.

Optička iluzija


Objašnjenje je sasvim jednostavno: svi mi volimo komade garderobe koji nam pomažu da izgledamo vitkije i privlačnije. Jedan od takvih modela je i suknja u kolor bloking stilu, a koja je prava optička iluzija, upravo zbog ovog sitnog dezena.

Odvlači pažnju sa problematičnih dijelova tijela, pogled se ne zadržava tamo gdje ne bi trebalo da se zadrži, a najlakše ćete je “ukrotiti” i dodatno pojačati ovaj efekat ukoliko je kombinujete sa nešto užim majicama, košuljama ili bluzama tamnih nijansi (crna ili teget najbolje su opcije).

Žuta suknja


Omiljena ljetna boja svakako je odličan izbor i za suknje. Žuta je jedna od najmodernijih i najpopularnijih ljetnih boja, a idealna je za kombinovanje sa svim neutralnim nijansama. Žuto i crno? Odlično! Žuto i bijelo? Super! Žuto i teget? Spektakularno!

Dakle, žuta suknja sigurno je jedan od komada garderobe koji će vam pomoći da stvorite tako mnogo kombinacija tokom ove ljetne sezone, a sigurno će vas dovesti i u prvi plan, gdje god se pojavite.

Suknja na preklop


Ove ljetne sezone, kao nikada ranije, komadi garderobe na preklop preuzimaju apsolutni primat, bilo da je riječ o bluzama, haljinama ili suknjama.

Ovaj zadnji možete veoma lako uvrstiti u svakodnevni stajling, a idealan je izbor za dame kojima je cilj da njihova silueta izgleda više i vitkije.

Životinjski dezen


Možete ga voljeti ili ne, ali činjenica je da vam komadi garderobe sa životinjskim dezenom mogu pomoći da dobijete fantastičan stajling, bez obzira na priliku o kojoj se radi. Naravno, bitno je znati kako ga kombinovati: u sklopu jedne kombinacije dovoljan je jedan komad garderobe ukrašen životinjskim dezenom.

Sada kada znamo zlatno pravilo kombinovanja ovog prekrasnog dezena, suknja nam se nameće kao logičan izbor – veoma lako ćete je iskombinovati sa raznim modelima majica, bluza i košulja, a povedite računa o tome da gornji dio kombinacije bude jednobojan, kako biste dobile veoma skladno i moderno modno izdanje.

Kombinovanje dezena


Možda malo i zazirete od kombinovanja dezena, ali vjerujte da to nije neizvodivo. Jedino pravilo kojeg je potrebno da se pridržavate jeste da dezeni budu što sličniji odnosno da su bar u približno sličnim nijansama.

Tako (primjera radi) bijela suknja sa crvenim cvjetovima odlično se slaže sa bijelom majicom koja ja ukrašena tankim crvenim prugama. Ovo se veoma dobro slaže, a da sve bude apsolutno u tonu, dodajte crvene sandale i bijelu torbu.

Tropski raj


I tropski dezen veoma je popularan tokom ljetne sezone, bilo da je riječ o tropskom cvijeću, voću ili čak lišću (sigurno ste imale prilike da vidite mnogobrojne komade garderobe na kojima se nalaze listovi palme).

Suknja ukrašena tropskim dezenom sigurno će privući pažnju u svim prilikama, a kako ne biste izgledate prešareno ili nezgrapno, najbolje je da gornji dio kombinacije bude jednobojan i, potencijalno, u nekoj od nijansi dezena.

Začinjeni monohromatski stil


Monohromatski stil je idealan za one dane kada ne znate šta obući. A, tokom ljetne sezone, jedna od najboljih nijansi za stvaranje ovog stila sigurno je bijela. Bijela košulja, bluza ili majica uvijek su fantastičan izbor, a možete ih kombinovati sa bijelim pantalonama ili suknjama, bez obzira o kojem kroju se radi.

Međutim, kako biste ovo monohromatsko izdanje malo začinile, birajte bijelu suknju koja je ukrašena nekom vrstom dezena, bez obzira da li je u pitanju cvijeće, voće ili nešto sasvim treće.

Autor: minimagazin.info