OBLJUBIO DVIJE DEVOJČICE! Brza reakcija policije i tužilaštva – pedofil iz Banjaluke osuđen zbog zlostavljanja dece

Dragan L. (45) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog iskorištavanja dve maloletne devojčice, stare 14 i 15 godina.

Presudom Dragan L. je oglašen krivim za obljubu sa detetom mlađim od 15 godina, a radi se o 14-godišnjoj devojčici s kojom je u dva navrata imao seksualne odnose.

Oglašen je krivim i za polnu zloupotrebu deteta starijeg od 15 godina, odnosno 15-godišnjakinji koju je dirao po intimnim delovima tela, privukao je sebi i pokušao joj skinuti hlače, ali je ona pobegla.

Suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite žrtava, pa i detalje presude nećemo objavljivati. Inače, jedna od žrtava je štićenica doma za nezbrinutu decu i cela istraga je pokrenuta 18. novembra 2019. godine nakon što se jedne večeri nije na vreme vratila u dom.

To je zabrinulo vaspitače koji su alarmirali policiju i za njom je krenula potraga. Pomoću njenih poznanika istražioci su uspeli da utvrde gde je sve boravila te večeri, saznavši da je iz jednog lokala otišla u pratnji starijeg muškarca. Utvrđeno je da se radi o Draganu L., kome je policija zakucala na vrata i devojčicu zatekla u njegovoj kući. Osumnjičeni je odmah uhapšen.

Izvor: haber.ba