Objavljujemo: Ovo su hoteli u kojima će hadžije boraviti u Medini i Mekki (FOTO)

Pripreme za odlazak na hadž su pri kraju, a oko 2.200 hodočasnika iz Bosne i Hercegovine će ove godine obaviti petu islamsku dužnost – hadž.

Prvi avion sa hodočasnicima će s Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Medinu poletjeti 13. juna. 

Rezervisani su hoteli u Mekki i Medini, te potpisani ugovori s predstavnicima međugradskog prijevoza i kompanijama koje pružaju usluge na obrednim mjestima, Arefatu i Mini.

Portal Hanuma.ba donosi fotogaleriju, te informacije o hotelima u kojima će hadžije iz naše domovine biti smještene.

U Medini će hodočasnici boraviti u dva hotela “Shahd Al Medinah“ i Al Madinah “Concorde“ koji su blizu Poslanikove džamije. S obzirom na to da je ograničen boravak u Medini, od 13. do 19. juna, oni koji stignu prvi u Medini boravit će sedam dana, a oni koji stignu 16. juna bit će tri dana.

Hotel “Shahd Al Medinah“

Shahd Al Madinah Hotel je luksuzni hotel sa pet zvjezdica, a nalazi se u blizini Poslanikove džamije. Nalazi se odmah pored ženskih kapija džamije Muhammeda s.a.v.s. Raznovrsne prostrane luksuzne sobe i apartmani su skrojeni za parove i porodice. Restoran Arabesque služi raskošan švedski sto sa jelima iz cijelog svijeta.


Lokacija:

Prema Google maps-u, od ovog hotela do džamije Poslanika s.a.v.s., pješke je potrebno 18 minuta, dok dolazak vozilom traje 8 minuta.

Al Madinah “Concorde“

Al Madinah Concorde Hotel je odličan izbor za putnike koji posećuju Medinu i nudi mnoge korisne pogodnosti osmišljene da poboljšaju boravak gostiju.

Za one koji žele da pogledaju Sedam džamija (2,5 km) dok posjećuju Medinu, Al Madinah Concorde Hotel je na kratkoj udaljenosti.

Gostima je na raspolaganju besplatan pristup internetu, a sobe u hotelu Al Madinah Concorde imaju klima-uređaj.

Gosti objekta Al Madinah Concorde Hotel također mogu uživati ​​u restoranu u sklopu objekta.

U blizini hotela mogu se pronaći sjajni restorani na pješačkoj udaljenosti od hotela, uključujući Al Baik Restaurant (0,6 km), Arabesque Restaurant (1 km) i Abu Khalid Restaurant (1,3 km).
Lokacija:

Prema Google maps-u, od ovog hotela do džamije Poslanika s.a.v.s., pješke je potrebno 20 minuta, dok dolazak vozilom traje 6 minuta.

Hoteli u Mekki udaljeni 10-ak minuta od Harema

U Mekki su rezervisani “Meridian Towers” hoteli, a od Harema su udaljeni desetak minuta. Za one koji ne mogu pješačiti, osigurani su autobusi ispred hotela koji voze svakih pet minuta.

“Meridian Towers hoteli” dizajnirani su i opremljen luksuznim elementima i sadržajima.  Direktno su povezani sa Svetom džamijom kroz tunel na kapiji kralja Abdulaziza – na samo pet minuta vožnje automobilom. Gosti također mogu pristupiti Svetoj džamiji putem Ajyad Roada ako je tunel zatvoren.

Smješteni su u području Kudai. Hoteli se sastoje od 467  soba, 120 Executive apartmana i 60 kraljevskih apartmana. Hotel također ima azijske, marokanske, zalivske restorane.
Prema Google maps-u, od hotela do Mesdžidul-harama pješke je potrebno 55 minuta.

Lokacija:

The post Objavljujemo: Ovo su hoteli u kojima će hadžije boraviti u Medini i Mekki (FOTO) appeared first on Hanuma.ba.