Objavljena prognoza za naredna četiri dana: Kada će “popustiti” minusi?

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je i niska oblačnost. Temperatura zraka oko -6, najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stupnja.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim i istočnimpart. Vjetar uglavnom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Umjeren vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Sa temperaturom vazduha koja je veća od -8 do -1, na jugu zemlje do 2, najviša dnevna temperatura zraka je između 1 i 7, na jugu zemlje od 8 do 11 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlima i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar ploča umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Sa temperaturom zraka između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka je između 6 i 11, na jugu zemlje od 11 do 15 stupnjeva.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno vrijeme. Tokom dana, nakon smanjenja oblačnosti. Sa temperaturom vazduha koja je veća od 1 do 6, najviša dnevna temperatura zraka je između 8 i 12, a na jugu zemlje je 15 stupnjeva.

Izvor: Haber.ba

Post Objavljena prognoza za naredne četiri dana: Kada će “popustiti” minusi? pojavio se prvi na TK PORTAL-u .

Izvor: TKPortal.ba