Obitelj Đokić su oteli, ubili i zapalili. Srpski mediji: Sve je jasnije i koji je bio motiv ubojice

Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25), čija su tijela pronađena spaljena u selu Moravac, oteti su i nakon toga brutalno ubijeni u noći 26. rujna nakon što su iz aleksinačkog sela, gde su bili kod Goranove majke, krenuli kući u Aleksinac, otkriva Blic.

Oni su oteti, po svemu sudeći, još u selu Moravac nedugo nakon što su iz kuće Goranove majke krenuli svojoj kući, a na to ukazuje činjenica da su na raskrižju na glavnoj cesti skrenuli u potpuno suprotnom smjeru od onoga koja vodi prema njihovom domu

Jedini razlog zbog kojeg bi se uputili na tu stranu je mogućnost da je s njima u tom trenutku u automobilu već bio netko tko ih je nagovorio na to. Manja je vjerojatnost da se dogodio bilo koji drugi scenarij, da su krenuli sami ili da ih je na to natjerao otmičar iz drugog automobila, prenosi Blic.

Goran Đokić je imao mjenjačnicu u centru Aleksinca i dugo je bio u tom poslu, a to što je sa sobom ponio veću svotu novca očito je znao otmičar koji se odlučio na ovaj krvoločni pothvat. Je li to bio netko koga poznaje i tko je zloupotrijebio njegovo povjerenje da uđe u automobil ili ga je na drugi način na prijevaran način uspio zaustaviti, a zatim natjerati da u ovom trenutku vozi automobilom u određenom smjeru, možemo samo nagađati.

Naime, dva su tijela toliko izgorjela da su bila neprepoznatljiva, a na trećem tijelu je bilo spaljeno samo lice. U automobilu su ostali telefoni ubijenog Gorana i njegove kćerke Lidije, čime se objašnjava to da je njihov signal lociran kasnije tijekom noći pored obližnjeg sela Tešice, koje je udaljeno oko 10 kilometara od mjesta zločina. Đokićev automobil, Volkswagen Passat, pronađen je na staroj separaciji šljunka nedaleko od Tešice, gdje ga je ubojica zapalio u pokušaju da sakrije tragove.

Čini se da je motiv ovog brutalnog zločina pohlepa. Ubojica je najvjerojatnije znao da je Goran uvijek sa sobom imao veći iznos novca, a pretpostavljalo se da je možda imao između 20 i 50 tisuća eura. Sumnja se da je ubojica s tog područja jer je jako dobro poznavao teren, lokalne seoske ceste kojima je hodao, kao i mjesto gdje su ubijeni Đokići, ali i ono gdje je automobil ostavljen nakon ubojstva i zapaljen.

The post Obitelj Đokić su oteli, ubili i zapalili. Srpski mediji: Sve je jasnije i koji je bio motiv ubojice appeared first on Dnevni.ba.