Nova knjiga Hazete Salihović izašla iz štampe: Roman „Ja ću ti presuditi“ svjedoči o tome kako rat uzima one koji misle da su ga preživjeli

Ovih dana iz štampe izašla je nova knjiga kalesijske književnice Hazete Salihović. Riječ je o romanu „Ja ću ti presuditi“. Glavni dio radnje ovog romana smješten je u Njemačku, gdje žive glavne junakinje Lana i njena mjaka Amela, žrtve Genocida u Srebrnici. Na izuzetno zanimljiv način Hazeta Salihović je ispričala priču o posljedicama koje rat nosi sobom. Roman je svjedočanstvo o tome, kako je jedan pjesnik kazao, kako rat uzima one koji misle da su ga preživjeli. „Ja ću ti presuditi“ je i dokaz da broj žrtava rata nije zaključen formalnim prekidom oružanih borbi.

Kalesijska književnica Hazeta Hamzić Salihović prethodno je objavila tri knjige.
Njen prvijenac, roman Šapat sudbine, objavljen je 2017. godine i preveden je na njemački jezik. Njen drugi roman Vrisak do neba, objavljen je 2018. godine i prevoden je na švedski jezik. Zbirka novela “Ja zaboraviti ne mogu”, njena je treća knjiga i prevedena je na turski jezik.
Svoje knjige promovirala je u Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Crnoj Gori, Kosovu, Bosni i Hercegovini. U prilog tome da su njene knjige rado čitane, govori i činjenica da su njena oba romana doživjela i svoje drugo izdanje.

Promocija romana „Ja ću ti presuditi“ održat će su u Kalesiji, 2. avgusta (utorak), u 19,00 sati, u sali BKC-a.