Nova gostujuća pobjeda Sloge. Tojšićani ostaju na vrhu tabele

U nedjelju, 15. maja 2022. godine širom Tuzlanskog kantona igrano je 25. kolo Prve lige Tuzlanskog kantona.

Sloga iz Tojšića je gostovala u Bašigovcima i uspjela ostvariti važnu pobjedu u borbi za prvo mjesto.

Slatina Bašigovci 1:3 Sloga Tojšići

U utakmicu su odlično ušli gosti iz Tojšića i od prve minuta odlučno krenuli ka golu domaćina. Dok su s druge strane igrači Slatine vrlo nervozno i na momente grubim startovima pokušali zaustaviti napade Sloge. Sve je to rezultiralo, sa dva dosuđena penala za Slogu i crvenim kartonom za igrača Slatine. Oba gola sa bijele tačke postigao je kapiten Sloge Amel Fejzić. Igrači Slatine uspjeli su do poluvremena smanjit rezultat na 1:2.

Prvo poluvrijeme je obilježilo nezadovoljstvo domaćih igrača suđenjem glavnog sudije, koji su u nekoliko navrata nasrnuli na njeg i utakmica je bila na kratko prekinuta. Treba istaći, da su dosuđeni penali zaista postojali, što je i realna domaća publika priznala.

U drugom poluvremenu domaćin je pokušao doći do izjednačenja, ali bez uspjeha. Sloga se opredjelila za kontra napade i nakon dobro upotrebljive lopte u šesnaestercu, Igrač Sloge Mirza Abidović vara protivničkog igrača, a ovaj ga sa leđa ruši, sudija pokazuje na bijelu tačku. Po treći put bio je uspješan Fejzić.

Igrači Sloge nisu krili radost zbog pobjede i po završetku su je proslavili sa svojim navijačima – “Cincarima” .

Sa ovom pobjedom Sloga sada ima 51 bod, koliko i Omladinac iz Mionice pa se ove dvije ekipe nalaze na diobi prvog mjesta. U narednom kolu u Tojšićima, Sloga dočekuje ekipu Mladosti iz Gornjih Živinica.

Edin Š. / Kalesijski.ba