NJENI SU BILI PROTIV NJIHOVE VEZE – OVO JE ŽENA DINE MERLINA: Zove se Amela i ne pojavljuje se u javnosti, EVO KAKO IZGLEDA (FOTO)

 

Dino Merlin, regionalna muzička zvijezda, rijetko kada se može vidjeti u javnosti sa suprugom Amelom, s kojom ima dvoje djece, a nedavno je dobio i unuče.

Dinina i Amelina ljubavna priča ponovo je interesantna pa mediji u našem regionu ovih dana opet pišu o njoj.

Kako je popularni pjevač jednom i sam rekao, prije braka bili su u vezi pet godina.

“Sa svojom ženom Amelom sam od sedamnaeste godine i još mi je lijepo. Nemam problema ni skandala. Doduše, nismo u braku tolike godine, jer smo se zabavljali skoro pet godina”, kazao je ranije Merlin.

Bila je to ljubav na prvi pogled. Sjeća se i datuma. Bilo je to 8. augusta 1979. godine.


Amelini roditelji su bili protiv ljubavi s Dinom, jer je bio siromašan momak, a ona je studirala arhitekturu i imala “i ptičijeg mlijeka”.

“Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra, koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću”,kazao je on.

“Nakon vjenčanja, otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni da čuju za nju”, prisjećao se ranije Dino tih vremena.

Izvor: haber.ba