Niko ne zna objasniti zašto: U jednoj bolnici za deset dana rođeno pet parova blizanaca

 

Nema nikakvih problema, niko nije pozitivan, niko nije u izolaciji trenutno, nadam se da neće ni biti, rad je u porodilištu potpuno normalan, ističe dr Željko Pavlović, načelnik porodilišta u Opštoj bolnici u Loznici

U vrijeme loših vijesti vezanih sa virus korona, portal Telegarf.rs donosi i one lijepe koje stižu iz porodilišta Opšte bolnice u Loznici. Od uvođenja vanrednog stanja rođena je 91 beba, 48 devojčica i 43 dečaka, i tu nije kraj.

Iz lozničkog porodilišta donosimo vam lijepe vesti. Ovde je u posljednjih deset dana rođeno čak pet pari blizanaca, i to je slučaj koji, kažu, nije godinama zabilježen.

– Mame i bebe su u dobrom stanju, jedino što su jedna od tih žena koja je rodila blizance to su bili prevremeni porođaji, pa su bebe poslate u Institut za prevremeno rođenu decu u Beograd što je uobičajena praksa, u principu za sad imamo i dobru neonatološku službu sve je pokriveno – ističe dr Željko Pavlović, načelnik porodilišta u Opštoj bolnici u Loznici u razgovoru za RTS.

I u vanrednim okolnostima, u porodilištu, kažu, funkcionišu redovno.

– Nema nikakvih problema, niko nije pozitivan, niko nije u izolaciji trenutno, nadam se da neće ni biti, rad je u porodilištu potpuno normalan, takođe i rad na odeljenju, smanjen je intezitet samo u smislu da ne radimo one operacije koje nisu hitne, znači sve što je hitno mora se uraditi, porođaji naravno ne mogu da čekaju -dodaje dr Pavlović.

U lozničkom porodilištu godišnje se rodi više od hiljadu beba, a osim Lozničanki, tu se porađaju i žene iz tri susjedne općine. Doktori se u šali, kažu, nadaju da će po uzoru na prethodnih mjesec dana, rode češće dolaziti i u buduće.