Nevjerojatne scene stižu iz Sarajeva: Policajac usred dana zaustavio promet, razlog će vas raspametiti

Na profilu posvećenu Sarajevu i njegovim stanovnicima osvanula je fotografija policajca koji je zaustavio promet kako bi patka i njezini pačići sigurno prešli preko ceste.

Prizor je snimio slučajni prolaznik na glavnoj gradskoj prometnici, a gesta policajca ganula je brojne pratitelje Instagram profila raja.sarajeva.

“Prvo čovjek pa onda sve ostalo”, “Ovo mi je uljepšalo dan. Policajcu svaka čast!” “Ovo mi je uljepšalo dan”, samo su neki od komentara ispod objave.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sarajevo, 71000📍 (@raja.sarajeva)

Zanimljivo, u brojnim zemljama policajci su snimljeni u sličnim situacijama kako zaustavljaju promet da bi pomogli patkama i pačićima da prijeđu cestu, dok Hrvatska posebno pamti gestu policajca Tomislava Sabe koji je zaustavio promet na desetak minuta u naselju Vidikovac u Puli zbog ježa.

Soldo je prije osam godina  ježa isprva pokušao usmjeriti na drugu stranu, ali je jež odlučio otići drugim putem, zbog čega je bio primoran zaustaviti vozila iz oba smjera kako bi jež prešao na sigurno u šumu.

Foto: Kristina Klarić/ Grad Pula

Priča o njegovom spašavanju ježa odjeknula je tada u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Prenijeli su je austrijski i njemački mediji, a našla se i na nekim američkim stranicama.

Objava Nevjerojatne scene stižu iz Sarajeva: Policajac usred dana zaustavio promet, razlog će vas raspametiti pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.