Nastavlja se potraga za nestalim Senahidom Čagom i Salihom Omerović

Nastavljena je potraga za nestalom 54-godišnjom ženom Salihom Omerović, čiji nestanak je prijavljen 15. aprila, na području opštine Srebrenica.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break’); });

Na terenu su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite, policija, porodica i mještani.

Nastavlja se potraga danas i za nestalim Senahidom Čagom, za koga se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu 2. aprila.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘fokus_ba__article_break_1’); });

Federalna uprava civilne zaštite u stalnom je kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu. Vrši se prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu i spremna je da se odmah, u slučaju potrebe uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu, saopćeno je iz FUCZ-a.

Pripadnici gorskih službi spašavanja odazvali su se pozivu rodbine i uključili se u potragu za nestalom S.O. u okolici Srebrenice.

Nestanak 54-godišnje S.O. prijavljen je 15.04.2019. godine na području Srebrenice. Rodbina se jučer obratila za pomoć pripadnicima gorske službe spašavanja obučenim za akcije potrage i spašavanja na nepristupačnim i teško dostupnim terenima. U današnjoj akciji pripadnicima GSS-a pomažu rodbina nestale i mještani.

Vijest Nastavlja se potraga za nestalim Senahidom Čagom i Salihom Omerović se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Izvor:Fokus.ba Kontakt: redakcija@kalesijski.ba