Naredne godine počinje izgradnja zgrade za predškolsko obrazovanje u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u radnu posjetu primio ministra obrazovanja i nauke TK Elvisa Barakovića sa saradnicima te Dževada Hadžića poslanika u Skupštini TK.

Tema sastanka bila je osnivanje Javne ustanove za predškolsko obrazovanje na području naše općine.

Prema riječima općinskog načelnika Seada Džafića, Kalesija je jedna od četiri općine u našem kantonu koje nemaju javnu ustanovu, jer do sada nije bilo novca za ove namjene.

U mom mandatu smo uradili elaborat koji je osnova za izradu glavnog projekta, a Općina je obezbjedila i lokaciju gdje će se graditi objekat, istakao je načelnik Džafić.

On se zahvalio poslaniku u Skupštini TK Dževadu Hadžiću koji se stavio na raspolaganje da pomogne općini iz koje dolazi i da određeni projekti imaju podršku kako Vlade tako i Skupštine TK.

Ministar Elvis Baraković je rekao da će Ministarstvo obrazovanja u narednoj godini za početak radova na izgradnji predškolske ustanove u Kalesiji izdvojiti 100.000 KM, a Općina Kalesija je dužna da završi projekat te sve neopohodne dozvole kako bi u maju ili junu naredne godine počelo se sa radovima.

Ministar Baraković je kazao da su ove godine krenuli sa izgradnjom predškolske ustanove, odnosno obdaništa u Čeliću, a naredne godine nastavljaju u Kalesiji a zatim i u ostalim općinama koje nisu do sada to osnovale.