Naredba – Obustavlja se javni linijski i vanlinijski prevoz putnika

 

U skladu sa Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o proglašenju nesreće dobiva se pojava korone virusa (Covid-19) na području Federacije BiH, a Naredbe Federanog štaba civilne zaštite broj: 12-40-6-148-25 / 20 od 19.03.2020. godine donosi ministar trgovine, turizma i saobraćaja

NAREDBU

1. Obustavlja javni linijski i vanlinijski prevoz putnika u području Tuzlanskog kantona u vremenu od 21.03.2020. godine u 00:00 sati do 31.03.2020. godine u 24:00 vremena.

2. Taksi prevoz putnika se izuzima iz ove naredbe, uz strogo poštivanje higijensko-epidemioloških mjera zaštite koje podrazumjevaju minimalnu zaštitnu opremu vozača (maska, rukavice, naočare) i obavezno provođenje dezinfekcije nakon
svake izvršene usluge.

3. U slučaju nepridržavanja mjera zaštite vozača i kontinuirane dezinfekcije vozila, te na taj način svjesnog ugrožavanje zdravlja putnika, Ministarsvo će takvim taksi prevoznicima oduzimati važeće dopunske taksi oznake, a samim tim vršiti i poništenja licence za obavljanje javnog taksi prevoza putnika.

4. U slučaju izmjene zbog organizovanog prevoza radnika na posao i sa posla prevoznici će biti blagovremeno obavješeteni putem medija.

 M I N I S T A R

Edin Buševac

 

(RTV 7)

The post Naredba – Obustavlja se javni linijski i vanlinijski prevoz putnika appeared first on Objektivno.