Nakon snimka o sukobu u KO SDA TK: Oglasila se i Hasiba Kurtić

Proteklih dana veliku pažnju bh. javnost privukao je snimak sukoba na sjednici Izvršnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Kao glavni akteri sukoba označeni su Salko Zildžić i Smajo Mandžić. Hasiba Kurtić, predsjednica SDA Kalesija, optužena je da je plasirala snimak u javnost. Sve do danas Hasiba Kurtić se nije oglašavala. Danas se ipak oglasila i na na svom FB profilu napisala sljedeće:

– Nekoliko dana pođem nešto napisati kao demant na informaciju da sam ja proslijedila medijima snimak sa sjednice KO SDA TK i odustam. Razmišljam kome i zbog čega. Možda da se opravdam ovima što me vrijeđaju i nazivaju raznim uvredljivim imenima. Njihovo mi mišljenje nije važno jer osobe tako crne duše i poganog jezika vjetovatno nisu važne ni svojim ukućanima dok su toliko zlobne i ogorčene, pa što bi i meni nešto značile !?

Svi koji mene poznaju, znaju koliko ja volim SDA i da nikada ne bih poslala u javnost snimak koji će nauditi Stranci.

Ja sam oduvijek bila simpatizer SDA, podrška mom rahmetli predsjedniku Aliji Izetbegoviću koji će za mene zauvijek biti političko lice broj 1.

Kada sam aktivno ušla u politiku, sasvim slučajno jer nisam mogla odbiti poziv na listu od članova Asocijacije mladih koje sam mnogo voljela i poštovala (M.H. i I.K.) bila sam formirana osoba kojoj ne treba posao niti bilo šta od Stranke.

Ostala sam godinama da se borim za istu i kada je u mojoj Općini rijetko ko smio reći da je član Stranke ja sam je javno branila i promovisala.

Uz SDA sam uvijek bila javno, imenom i prezimenom a ne iza lažnog profila ženske osobe kao osoba koja me je odmah nakon pojave snimka izložila na stup srama sa najavom da me treba isključiti iz stranke i skinuti sa liste.

Svaki normalan i pametan čovjek bi razmislio o tome odakle neko uopšte zna da sam ja dala snimak, da sam bila prisutna u prostoriji i da sam kandidat na listi.

Pa taj isti normalni i patetan čovjek bi shvatio da je to dobro osmišljen i izrežiran đavolji posao kako bi mene eliminisali upravo sa liste i stranke.

Meni je sasvim jasno odakle je taj vjetar puhao.

Bilo je naslova i nedoumica za koga radim, kojoj sam se stranci prodala, pa da vam odgovorim.

Ja sam od svog punoljetstva SDA, godinama kao aktivista radim za SDA, onako, iskreno, srcem sa svog profila i na svakom drugom mjestu, imenom i prezimenom.

Ako se desi da me otjerate iz stranke a ovo je već treći pokušaj, znajte da nikada neću biti član druge stranke, ne zato što me neće…hoće, ali ja da vam odgovorim: neki ljudi se ne kupuju i ne prodaju, napisala je Hasiba Kurtić.