Najpopularnije frizure ovog ljeta

Možda ste pustile vašu kosu da raste (i raste i raste) tokom cijele zime i proljeća. Možda ste zauvijek završile sa ravnanjem kose. Možda vam je dosadila vaša trenutna frizura. Bez obzira šta je u pitanju, pravo je vrijeme da to promijenite pomoću neke od sljedećih modernih, ljetnih frizura.

Leptir


Odavno se nije digla tolika “galama” oko frizure koliko oko ove – leptir frizura (često ćete naići i na naziv butterfly cut) jedna je od popularnijih ne samo ovog ljeta već i prethodne dvije sezone. O čemu se zapravo radi? O stepenasto ošišanoj kosi koja stvara iluziju kratke kose – u gornjem dijelu je kraća, dok je u donjem duža, što neodoljivo podsjeća na leptira. Krajnji rezultat? Frizura fantastičnog volumena, veoma slična stilovima iz sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Zavjesa šiške


Iako možda baš i ne najefikasnija tokom ljetne sezone, frizura sa zavjesa šiškama veoma je popularna ovog ljeta. Zašto zavjesa? Iz jednostavnog razloga što ovaj stil podsjeća baš na zavjesu, a šiške sežu skroz do trepavica te su prebačene u stranu. Frizura koja je idealna za mnogobrojne svečane prilike, ali i za neobavezne prigode tokom ljetne sezone.

Strukturisani lob


Duža verzija paža, popularni lob, veoma je popularna i ovog ljeta i čini se da će na tom tronu ostati još dugo. Ove sezone u prvom planu je strukturisani lob odnosno blago uvijena kosa, a koja je idealna za sve prilike, od posla do svečanih prigoda – moderna i elegantna, uvijek će privući pažnju.

Razdjeljak sa strane


Jedno je sigurno: tajna je u razdjeljku! Dakle, ukoliko uvijek imate isti razdjeljak (recimo, onaj koji je u središnjem dijelu), sasvim novi i moderniji stil dobijate kada napravite razdjeljak sa strane. A kako bi sve bilo još modernije, možete se poslužiti i šnalama te dobiti još interesantniji i privlačniji stil.

Romantični detalji


Ako se odlučite za punđu, kako ne biste izgledate previše formalno ili čak strogo, poželjno je da pustite par pramenova da nonšalantno padaju i uokviruju vam lice. A da bi sve izgledalo veoma elegantno, moderno i potpuno romantično, dodajte traku za kosu ili rajf koji su ukrašeni cirkonima ili biserima.

Visoki rep


Što je viša temperatura, to je viši i rep. Za dame sa ultra dugom kosom, visoko podignuti rep zaista je fantastična opcija tokom vrelih ljetnih dana – veoma elegantan stil koji će vam pomoći da izgledate apsolutno savršeno, a sigurno će privući pažnju.

Autor: minimagazin.info