Na današnji dan prije godinu, BiH ostala bez četiri vrijedne prosvjetne radnice

Lejla Sadiković, Merima Balkić, Almina Ćorović i Mina Kadrić smrtno su stradale kod Darive kada su u automobilu, iz još neutvrđenih okolnosti, skrenule s ceste i završile u provaliji dubokoj 200 metara.

Prosvjetne radnice su nastradale kada su se vraćale sa sahrane kolegice na Palama, pored Sarajeva.

Ova tragedija potresla je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region, s obzirom na to da su i inozemni mediji pisali o problemima saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji.

Nastradale zaposlenice OŠ Kovačići – undefined
Screenshot: Nastradale zaposlenice OŠ Kovačići

U to vrijeme, a i mjesecima nakon ove teške tragedije, na društvenim mrežama mnogi su se opraštali od četiri vrijedne zaposlenice.

“Prije dosta godina, upoznala sam Merimu. Studentski dom Nedžarići. Ona i njena cimerka Selma su bile tad dva najnasmijanija i najpozitivnija lika u domu. Tu je bio i Faruk, Selmin momak, čitaonica i druženje ispred nje. A njih dvije nerazdvojne, od vrtića. Krajiške. Prvo je otišla Selma, nakon teške bolesti. Svake godine u isto vrijeme u dnevnim novinama sjećali su je se Faruk i Merima. Danas je otišla i Merima. Molila sam Boga, kada sam čula vijest da su pitanju radnice OŠ Kovačići, samo da nije ona. Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan”, napisala je nekoliko dana nakon nesreće Merimina prijateljica, piše “Radiosarajevo“.