Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je Kinez koji je u Sarajevu hodao bos po snijegu

Muškarac koji je 31. januara u večernjim satima skočio sa Starog mosta u Mostaru, nakon čega nije isplivao, kako saznaje Avaz, nije državljanin Malezije već Narodne Republike Kine.

Ovo je potvrđeno za “Avaz” iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, a kako nam je rečeno, radi se o 30-godišnjaku i o svemu je obaviještena kineska ambasada u BiH.

Iznajmio apartman

Nesretni mladić je, kako je rečeno za Avaz, te večeri iznajmio apartman u ulici Živote Neimarovića i, bukvalno, odmah po dolasku uzeo je ručnik i otišao na Stari most odakle je skočio.

Njegov tragični skok su snimili građani, kojima se i obratio, ali ga oni, saznaje ovaj portal, ni riječi nisu razumjeli.

U apartmanu su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona.

Potraga za tijelom

Također, potvrđeno je da je ovaj mladić već neko vrijeme boravio u BiH. Tako je krajem januara u nekoliko navrata među građanima Sarajeva izazvao šok i nevjericu jer je bos i samo u šorcu, s ruksakom na leđima, hodao po snijegu ulicama glavnog grada.

Potraga za njegovim tijelom koju su pokrenule ekipe Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar tokom prethodnog vikenda nije dala rezultate.

Izvor: haber.ba