Muhamed Omerović: Platani u Memićima su među najljepšim drvoredima u BiH

U organizaciji Ekološkog Saveza “Eko zeleni” Tuzlanskog kantona organizovana je posjeta Aleji platana u Memićima.

Aleja platana je rijetkost na našim prostorima i predstavlja humansot ljubitelja prirode. Jedan od najljepših drvoreda u BiH koji sačinjava 60 stabala javorisanog platana, sađeni su 2009 godine u dva reda duž lokalne zajednice Memići i predstavlja ukras ove male zajednice u TK.

Prema riječima predsjednika Eko-Zeleni TK Muhameda Omerovića ovaj „eko-tunel“ predstavlja pravu turističku atrakciju i svojevrstan je spomenik prirode.

„Nama je prvenstveno želja promovisati prirodnu ljepotu u našem kantonu kao pozitivan primjer s ciljem očuvanja i podizanja takvih drvoreda u svim općinama“, ističe za Kalesijaki.ba, prof.dr. Omerović.

U kratkom druženju i šetnji pješačkom stazom okruženi platanima direktor Osnovne škole Memići Senad Bećić zahvalio se profesoru Omeroviću na svemu što čini kako bi ne samo u Kalesiji nego i šire bilo što više zelenih površina.

Ovom obilasku prisustvovao je i Hazim Halilović šef u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu koji je rekao da Općina Kalesija podržava sve projekte koji se tiču ekologije jer ulaganje u očuvanje životne sredine je bolja i ljepša budućnost.

Kalesijski.ba / foto: infoplus.ba