Moda: 10 najljepših boja za proljeće

Proljetna sezona uvijek je odlično vrijeme za eksperimentisanje sa raznim bojama i stilovima, a mi vam donosimo cijeli spektar boja koje će biti trendt tokom ove sezone.

Plava


Svježina plave boje ujedno je zabavna i elegantna. Pantalone, suknje, haljie pa čak i cipele u ovoj boji pravi su hit. Najbolje od svega je to što ona dolazi u tako mnogo nijansi, a vi birajte onu koja vam se najviše dopada.

Trula višnja


Ova specifična nijansa boje trule višnje podsjeća na neko dobro vino i daje posebno elegantnu notu vašem izgledu. Jedna je od onih boja koje možete kombinovati na isti način na koji biste kombinovale crnu, a mnogo je nježnija i privlačnija od nje.

Žuta


Iako žuta nije jedna od najlakših nijansi za kombinovanje, ova briljantna boja (torbica, kaiš, blejzer, pantalone ili suknja) daje topli, veseo izgled bilo kojoj kombinaciji. Štaviše, ovo je jedna od onih boja zbog koje će vas uvijek primijetiti, a osvježiće vam stajling kao rijetko koja druga boja.

Srebrna


Metalik je boja koju morate imati tokom proljeća – od šik odijela do suknje olovka kroja. Za potpuno moderan potez, kombinujte elegantne nijanse srebrne boje sa uzorcima i opuštenim tkaninama. Naravno, ako vam je to previše, uvijek se možete odlučiti samo za aksesoare (ili cipele) u ovoj nijansi.

Crvena


Ovosezonska nijansa vatrene boje ima note narandžaste, čime se dobija nijansa maka. Pantalone, suknja ili neobična ogrlica – do vas je. Bez obzira da li dodate malo ili mnogo, garantovno ćete biti u centru pažnje.

Smaragd zelena


Dizajneri ovu boju obično preporučuju za jesenju ili zimsku sezonu, ali svi se slažu da je ona idealna i za proljeće. Lagani kaputić, suknja ili čak štikle – sve je do vas i vašeg izbora. S druge strane, haljina u ovoj prekrasnoj boji uvijek je pun pogodak.

Zlatna


Zamijenite visoki sjaj sa mekšom bojom zlata. Ova prekrasna nijansa jednako dobro funkcioniše uz farmerice tokom dana ili u vidu nakita tokom večeri. Štaviše, ukoliko se odlučite za aksesoare u ovoj boji, oni vam mogu pomoći da čak i sasvim običnu kombinaciju podignete na viši nivo.

Ružičasta


Ova vruća boja čini svaki ten svjetlijim. Uparite je se džinsom i majicom kratkih rukava da dobijete upečatljiv, a opet ležeran izgled ili budite ružičasti od glave do pete u šik džemperu ili dugoj haljini. Opet, elegantne ružičaste cigaret pantalone u kombinaciji sa bijelom košuljom definitivno su pun pogodak.

Menta zelena


Menta zelena najnovija je neutralna boja. Uparite je sa mekanim zemljanim tonovima ili je jednostavno nosite samu, kao svježu alternativu sive boje. Ako ste dovoljno odvažne, kombinujte je sa vatrenim i svjetlijim bojama, a kao što su crvena ili žuta.

Puder ružičasta


Puder ružičasta jedna je od najzahvalnijih boja, zahvaljujući svojim nježnim tonovima. Tako nježna i privlačna, jedna je od najpoželjnijih i najpopularnijih proljetnih boja. Možete je nositi u svim prilikama, od jutra do večeri, a tako dobro je možete iskombinovati gotovo sa svim drugim bojama.

Autor: minimagazin.info